Quantcast
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Νίκο Χατζηνικολάου: Είμαι ανοιχτός και τώρα σε μια συνάντηση με τη Γεννηματά - enikonomia.gr
share

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Νίκο Χατζηνικολάου: Είμαι ανοιχτός και τώρα σε μια συνάντηση με τη Γεννηματά

δημοσιεύτηκε:

«Κάποτε λέγαμε ότι τα νούμερα πάνε καλά αλλά οι άνθρωποι υποφέρουν. Στην περίπτωσή μας, από το Φθινόπωρο και τα δύο είναι αρνητικά» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 και συνέχισε λέγοντας:

«Φοβάμαι ότι έχουμε απέναντί μας μία κυβέρνηση που για άλλα νοιάζεται. Δεν νοιάζεται για την οικονομία. Νοιάζεται να φτιάξει τα κανάλια της, να διορίσει τους φίλους της, να βάλει κάποιους φραγμούς στην ενημέρωση με ποικίλους τρόπους, να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από τα ελληνικά πανεπιστήμια. Τέλος πάντων, η φροντίδα της πάντως δεν είναι η οικονομία».

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής του Ποταμιού, έκανε λόγο για μια «πολιτική διαφορά» με την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό σε συνεννόηση τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ, σε αντίθεση με το Ποτάμι που υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είναι σαφές ότι υπάρχει μία πολιτική διαφορά με την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Τι λέει η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ; “Να δούμε πως θα συνεννοηθούμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη ΝΔ να κάνουμε κάτι”. Εμείς τι λέμε; Ότι αυτή τη στιγμή, σε αυτή τη χώρα, με αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης. Τα διαλύουν όλα, υπάρχει μία καταστροφική πολιτική. Εμείς δεν δεσμευόμαστε σε μία κυβέρνηση συνεργασίας με τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όπως μας λένε ότι μπορούμε να συζητήσουμε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Προφανώς σε εθνικά ζητήματα, στο χρέος – το έχω πει- εκεί θα υπάρξει μία ανάγκη συνεννόησης όλων των αρχηγών, αλλά αν θέλουμε μία κυβέρνηση αληθινά μεγάλων αλλαγών και όχι μία κυβέρνηση “σούπα”, μία κυβέρνηση συμβιβασμών, όπως αυτή που προτείνει ο κ. Λεβέντης, πρέπει να αναζητήσουμε συγκλίσεις μόνο με μεταρρυθμιστικές δυνάμεις. Μόνο με δυνάμεις που μιλάνε για λαϊκές, μεγάλες μεταρρυθμίσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Ερωτηθείς αν έχει τελειώσει το στοίχημα της ανασυγκρότησης και την ενοποίησης του κεντροαριστερού χώρου ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: «Όχι βέβαια. Κι εδώ ξαφνιάζομαι πάρα πολύ. Θέλω να απευθυνθώ στη λογική σας. Τι μας κατηγορούσαν; Ότι εμείς καθυστερούσαμε, δεν θέλαμε. Υπήρξε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ μία διαρροή ότι εμείς καθυστερούμε. Βγήκαμε λοιπόν προχθές και είπαμε: “παιδιά ξεκινάμε. 20 του μήνα κοινή συνέντευξη Θεοδωράκη-Γεννηματά, να πει ο καθένας τις πολιτικές του απόψεις, το όραμά του για το κέντρο, τι λύσεις δίνει και ξεκινάμε τη διαδικασία για εκλογές από τη βάση”. Ανοιχτές βέβαια χωρίς κάλπες με ψηφιακά συστήματα, όπως γίνεται σε ένα σύγχρονο κράτος. Είπαμε μια τέτοια πρόταση ολοκληρωμένη, σαφέστατη, λέγοντας ως υποσημείωση πολλά από αυτά που εμείς προτείνουμε πιθανόν να μην τα δεχθεί το ΠΑΣΟΚ και να τα διορθώσουμε. Κι αντί να εισπράξουμε ένα “ναι” από την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, βγαίνει η κα. Γεννηματά και λέει με αυτούς τους όρους δεν προχωράμε. Με ποιους όρους δεν προχωράμε δηλαδή; Εμείς είμαστε εδώ. Γιατί να μην το ξεκινήσουμε το εγχείρημα;»

Ερωτηθείς ο κ. Θεοδωράκης εάν παραμένει ανοιχτός και τώρα στο να έχει μια συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά προκειμένου να βρεθεί μία λύση, απάντησε: «Βέβαια», ενώ στο ερώτημα αν η οπτική του περιλαμβάνει και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, απάντησε: «Εμάς (η οπτική μας) τους περιλαμβάνει όλους», αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων και τον Βασίλη Λεβέντη.

Σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται τα πράγματα στην τηλεοπτική αγορά ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε: «Είναι ντροπή. Δεν ξέρω αν φτάνει αυτή η λέξη. Είναι ντροπή που μία Αριστερή κυβέρνηση θεωρεί ότι μόνο με το πορτοφόλι μπορεί κάποιος να στήσει ένα κανάλι. Όλη η Ευρώπη πηγαίνει στον αντίθετο δρόμο. Είναι ντροπή για το γεγονός ότι κυβέρνηση επιμένει ότι θέλει να κλείσει κάποια λειτουργούντα κανάλια, να μειώσει και να πάει σε ένα ολιγοπώλιο. Αυτό είναι πέρα από τα όρια του Ευρωπαϊκού και Δημοκρατικού πολιτεύματος. Προφανώς θέλαμε να μπουν κάποιοι κανόνες στην τηλεοπτική αγορά».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.