Quantcast
Νέα σχέση με τον επιχειρηματικό κόσμο επιδιώκει ο ΟΑΕΔ - enikonomia.gr
share

Νέα σχέση με τον επιχειρηματικό κόσμο επιδιώκει ο ΟΑΕΔ

δημοσιεύτηκε:

Ν’ αντλούν υποψήφιους για πρόσληψη μέσα από το μητρώο του ΟΑΕΔ, εφόσον συμμετέχουν στα προγράμματά του, κάλεσε τους επιχειρηματίες, μέσω δηλώσεών της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοικήτρια του Οργανισμού, καθηγήτρια Μαρία Καραμεσίνη, ενώ παράλληλα εξήγγειλε ελάφρυνση ορισμένων δεσμεύσεων που είχαν οι επιχειρήσεις σε προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα οποία δεν έχουν απορρόφηση. Μέσα από κινήσεις όπως αυτές, η διοίκηση επιδιώκει να δημιουργήσει νέα σχέση συνεργασίας με τον επιχειρηματικό κόσμο και να βελτιώσι την κατάσταση στην αγορά εργασίας με στόχο την καταπολέμηση του προβλήματος της ανεργίας.

Τη νέα φιλοσοφία στα προγράμματα απασχόλησης, τις νέες προδιαγραφές και τους νέους όρους συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τον επιχειρηματικό κόσμο ανάπτυξε στους εκπροσώπους των επιχειρηματικών φορέων της Θεσσαλονίκης η κα Καραμεσίνη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

“Θα ελαφρύνουμε ορισμένες δεσμεύσεις που είχαν οι επιχειρήσεις σε προγράμματα, τα οποία δεν έχουν απορρόφηση. Από την άλλη μεριά καλούμε τις επιχειρήσεις να αντλούν υποψήφιους για πρόσληψη, εφ’ όσον συμμετέχουν στα προγράμματα του οργανισμού, μέσα από το μητρώο μας. Αυτό ελπίζουμε να δημιουργήσει μία νέα κατάσταση στην αγορά εργασίας και να αναδείξει το θεσμικό ρόλο του ΟΑΕΔ στη σύζευξη της προσφοράς με τη ζήτηση εργασίας” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, η οποία επισκέπτεται στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της 81ης ΔΕΘ.

“Επίσης θα καλέσουμε τις επιχειρήσεις να δηλώνουν τις κενές θέσεις εργασίας στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, όπως και τις προσφερόμενες θέσεις πρακτικής άσκησης, διότι ο ΟΑΕΔ είναι ο κεντρικός φορέας, ο οποίος θα συγκεντρώνει στο εξής τις προσφερόμενες θέσεις μαθητείας όχι μόνο για τους σπουδαστές των δικών του σχολών, των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας, αλλά και τις προσφερόμενες θέσεις μαθητείας των επιχειρήσεων και για τα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία έχουν ένα εξάμηνο μαθητείας μέσα στο πρόγραμμα σπουδών τους, αλλά και για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι θα επιλέγουν την τέταρτη τάξη, μία τάξη επιπλέον, που ονομάζεται τάξη ειδίκευσης, μαθητείας μετά το πέρας του Επαγγελματικού Λυκείου” τόνισε η κ. Καραμεσίνη.

“Υπήρξε μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων σε θέματα τα οποία αφορούν τον ΟΑΕΔ, τα προγράμματά του, αλλά και τη νέα σχέση που θέλει να αναπτύξει με τις επιχειρήσεις. Οι επιχειρηματικοί φορείς μέσα από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις τους εκπροσωπούνται ήδη στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ και έχουμε στενή συνεργασία, διότι ασκούν τον έλεγχο και παίρνουμε τις αποφάσεις από κοινού για όλα τα θέματα που αφορούν τον ΟΑΕΔ” σημείωσε η κ. Καραμεσίνη.

Στόχος του προγράμματος αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ, όπως εξήγησε, είναι η παροχή νέων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις και η αλλαγή στο σχεδιασμό των προγραμμάτων, ώστε να ανταποκρίνονται περισσότερο και στις ανάγκες των επιχειρήσεων, αλλά και στις δυνατότητές τους να απορροφήσουν ανέργους, ώστε να καταπολεμηθεί το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών φορέων της Θεσσαλονίκης είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τον προγραμματισμό του ΟΑΕΔ στο επίπεδο που τους αφορά και να θέσουν τον προβληματισμό και τις απορίες τους στη διοικήτρια του ΟΑΕΔ, δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

“Αυτές οι συναντήσεις επιβάλλονται επειδή οι συνεργασίες φέρνουν αποτελέσματα. Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο, ο ΟΑΕΔ στηρίζει τις επιχειρήσεις, εμείς σαν επιχειρηματίες θέλουμε να ξέρουμε τα νέα προγράμματα και να δούμε σε ποιο σημείο μπορεί να διευκολυνθεί η επιχειρηματικότητα από πλευράς του ΟΑΕΔ” υπογράμμισε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Ξενοδόχων, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και της Ελληνικής Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Η κ. Καραμεσίνη επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 81ης Διεθνούς Έκθεσης και θα έχει σειρά συναντήσεων στο περίπτερο του Οργανισµού µε στελέχη και εργαζόµενους του ΟΑΕ∆ στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του Οργανισµού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.