Quantcast
Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αστικό κόμμα με αριστερό μανδύα - enikonomia.gr
share

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αστικό κόμμα με αριστερό μανδύα

δημοσιεύτηκε:

Επίθεση στην κυβέρνηση και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο γενικός γραματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα σοσιαλδημοκρατικό αστικό κόμμα με αριστερό-κεντροαριστερό μανδύα, συνδυασμένο με τον επικίνδυνο οπορτουνισμό του, που έχει ευελιξία και ικανότητα να εξαπατά το λαό υλοποιώντας ταυτόχρονα τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, τις αποφάσεις της ΕΕ και το ΝΑΤΟ, γι’ αυτό και του έχει ανατεθεί να φέρει εις πέρας τη βρώμικη δουλειά», λέει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τα εργασιακά, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει ότι η κυβέρνηση «παίζοντας το παιχνίδι του καλού (ΕΕ) και του κακού (ΔΝΤ) είναι μέρος του κάδρου της πολιτικής που ρίχνει τα βάρη της κρίσης στο λαό». Παράλληλα, αναφερόμενος στη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών του Νότου, κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι «καλλιεργεί τις γνωστές αυταπάτες» ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει.

Στον αντίποδα, ο γ.γ. του ΚΚΕ τονίζει ότι μέσα στη Βουλή, το κόμμα στηρίζει «οτιδήποτε μπορεί να ανακουφίσει έστω και λίγο τον λαό μας από τα βάρβαρα μέτρα», αν και επισημαίνει ότι, κατά βάση, η κυβερνητική πολιτική «λέει στο λαό να σκύψει κι άλλο το κεφάλι». «Εμείς πρωτοστατούμε για τη μαζική συμμετοχή, τη ζωντανή λειτουργία και δράση σωματείων και μαζικών φορέων, με δυνάμωμα της αλληλεγγύης και των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων για την προώθηση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Κουτσούμπας εκτιμά ότι η κυβέρνηση επιχείρησε «να ξαναμοιράσει την πίτα» και να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό για αυτήν τηλεοπτικό περιβάλλον και τονίζει: «Δεν πρέπει να αξιοποιηθεί ο διαγωνισμός για να διαγραφούν οφειλές και δεδουλευμένα προς τους εργαζόμενους». Παράλληλα, αναφέρει: «Ο λαϊκός κόσμος καταλαβαίνει ότι ούτε ένα ευρώ από τα 246 εκατομμύρια δεν πρόκειται να δοθεί για να μη γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις, να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ, να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ, κ.λπ.».

Εξάλλου, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μακρόνησο, ο κ. Κουτσούμπας υπογραμμίζει την ανάγκη να γίνει «πραγματικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», ώστε να μπορούν να γίνονται οργανωμένες επισκέψεις. «Την ιστορία πρέπει να την κοιτάζεις κατάματα», τονίζει.

Τέλος, για τις γερμανικές επανορθώσεις, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει ότι «ο Τσίπρας κοροϊδεύει χοντρά τον ελληνικό λαό» και αποδίδει ευθύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης, γιατί υπονόμευσαν τη διεκδίκηση, οδηγώντας την υπόθεση σε κλείσιμο από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.