Quantcast
Ραγκούσης: Η αποφορολόγηση της παραγωγής είναι εθνικό θέμα - enikonomia.gr
share

Ραγκούσης: Η αποφορολόγηση της παραγωγής είναι εθνικό θέμα

δημοσιεύτηκε:

Ύστερα από μακρόχρονη δημόσια σιωπή, ο Γιάννης Ραγκούσης, συντονιστής της πολιτικής κίνησης Επόμενη Ελλάδα, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και σχολιάζει το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι κατηγορώντας τις ηγεσίες τους ότι μιλούν με κυνισμό που σοκάρει για το μέλλον της ευρύτερης παράταξης. «Αλλού βρίσκεται η σφραγίδα κι αλλού η ψυχή της προοδευτικής παράταξης», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης και ασκεί έντονη κριτική στη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, υποστηρίζοντας ότι το μέλλον της παράταξης δεν είναι ούτε η «Κεντροαριστερά όσων λαχταρούν να γίνουν έστω κι υφυπουργοί του Μητσοτάκη, ούτε η “Συριζοποίηση” του ΠΑΣΟΚ, ούτε η λογική της οικουμενικής σύμπραξης που θέλει “και τον ΣΥΡΙΖΑ ολόκληρο και τη ΝΔ χορτάτη”». « Αφορά την πλειοψηφία που είναι εκτός», επισημαίνει και αναγνωρίζει ότι ευθύνη για το μέλλον της έχουν και οι προοδευτικοί πολίτες που δεν κινητοποιούνται.

Ο Γιάννης Ραγκούσης εκτιμά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται στα όρια μεταξύ ενός ελπιδοφόρου Έβερτ, που όμως δεν έγινε ποτέ πρωθυπουργός και ενός Καραμανλή που εκ των υστέρων θα ήθελε να μην είχε γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

Επίσης, αναφέρει οτι η ανάπτυξη θα έρθει όταν καταπολεμηθεί ο παρασιτισμός και διατυπώνει προτάσεις σε τέσσερεις άξονες: «Το τετράπτυχο αυτό είναι:

-η αποφορολόγηση της παραγωγής είναι εθνικό θέμα

-δεν υπάρχει κλειστό επάγγελμα για τους ανέργους

-7% σταθερή φορολογία για τις εταιρείες που παράγουν μέσα παραγωγής νέας τεχνολογίας, είτε λ.χ. σπόρους στον πρωτογενή τομέα είτε ρομποτική τεχνολογία στη μεταποίηση

-να ξαναχτίσουμε τις πόλεις μας κι όχι το αδόμητο φυσικό περιβάλλον», σημειώνει ο κ. Ραγκούσης.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.