Quantcast
Δένδιας: Κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ του '80 ο ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Δένδιας: Κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ του ’80 ο ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Αθήνας, Νίκος Δένδιας, χαρακτηρίζοντάς τον «κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ του ’80».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ του ’80, ομνύει σε μια νεφελώδη ”Αλλαγή”. Αλλά μαζί με τους συμμάχους του – στη Βουλή και στον δρόμο – ανθίσταται με λύσσα σε κάθε αλλαγή», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης και πρόσθεσε:

«Υπερασπίζεται κάθε συντεχνία και κάθε προνόμιο. Καταγγέλλει κάθε μεταρρύθμιση. Υπόσχεται επιστροφή στο παρελθόν, πράγμα που ενθουσίασε τη παρακμασμένη συνδικαλιστική νομενκλατούρα του πρώην ΠΑΣΟΚ που συντάχθηκε μαζικά με το μέρος του».

«Θέλουν να επαναφέρουν τις κρατικές δομές του παρελθόντος. Θέλουν να επιβάλουν πολιτικές οπισθοδρόμησης της κοινωνίας.  Στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στις υπηρεσίες, στους δήμους, στα δημόσια νοσοκομεία, στις ΔΕΚΟ, στον πολιτισμό.  Σε όλα τα επιμέρους μεγάλα θέματα ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται με άξονα τις θέσεις της άφρονας Αριστεράς της δεκαετίας του 80», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Εάν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα γυρίσει την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω.  Αντί να οικοδομηθεί η Ελλάδα του 21ου αιώνα, θα αναπαλαιωθεί ότι χειρότερο από την Ελλάδα του 1980…».

Αναφερόμενος στην εκλογική μάχη, ο κ. Δένδιας εκτίμησε ότι «η χώρα μας βρίσκεται ενώπιον των πλέον κρίσιμων, αχρείαστων και ενδεχομένως επιζήμιων εκλογών της σύγχρονης Ιστορίας της».

Αναφορικά με το διακύβευμα των εκλογών επεσήμανε ότι «το πρώτο πράγμα που σκέπτεται κανείς είναι το κατά πόσον διακυβεύεται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

«Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται πως δεν τίθεται θέμα εξόδου από την Ευρωζώνη. Εγώ καλόπιστα την πιστεύω.  Όμως όλες οι εξαγγελίες δείχνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Προς την κατεύθυνση του αυτοεγκλωβισμού σε αδιέξοδο. Ο κίνδυνος ίσως δεν προέλθει από μια «μεγάλη απόφαση», ο κίνδυνος θα προέλθει από πολλές και λάθος μικρές.Από άγνοια. Από παρανόηση. Από ανάγκη συμβιβασμού της πραγματικότητας με τις ιδεοληψίες. Από τις θύελλες που θα έχουν σηκώσει οι άνεμοι του λαϊκισμού.Σε αυτή τη περίπτωση θα έχουμε βαδίσει εκτός Ευρώπης σαν υπνοβάτες που κυνηγούν «όνειρο» και ξυπνούν σε εφιάλτη…», πρόσθεσε.

«Μια κοινοβουλευτική μειοψηφία, με την συμπαράταξη των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ανέτρεψε μια Κυβέρνηση που είχε την δεδηλωμένη με πρόσχημα την εκλογή του ΠτΔ.  Σε όλα αυτά, προστέθηκαν καταγέλαστες οπερετικές καταγγελίες. Αυτές που εξευτέλισαν τόσο αυτούς που τις έκαναν και τους ηθικούς αυτουργούς που τους υποστήριξαν», επεσήμανε και τόνισε:

«Πάγωσε η Αγορά. Εκτοξεύτηκε το επιτόκιο των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Ο Διεθνής Τύπος, έγκυροι αναλυτές αλλά και διεθνείς οικονομικοί παράγοντες, επανέφεραν το θέμα του GREXIT. Και όλα αυτά, την χρονική στιγμή που η χώρα μας και η Οικονομία βρισκόταν σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής».


Περισσότερα στο enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.