Quantcast
ΥΠΑΝ: Αισιοδοξία για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές στα ενεργειακά - enikonomia.gr
share

ΥΠΑΝ: Αισιοδοξία για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές στα ενεργειακά

δημοσιεύτηκε:

Την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τα ενεργειακά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εξέφρασε ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσερχόμενος στο ξενοδοχείο όπου διεξάγονται οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.

“Κατά 99,9% θα κλείσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, επισημαίνοντας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι δεν υπάρχουν αγκάθια στη διαπραγμάτευση.

Τα θέματα που συζητώνται περιλαμβάνουν την πορεία αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, τις δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας (ΝΟΜΕ) που αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρισμού που τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση, την υπογραφή συμβάσεων μεταξύ ΔΕΗ και μεγάλων πελατών, την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και το πλαίσιο στήριξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις και το ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας ο ίδιος παράγοντας τόνισε ότι αξιοποίηση δεν σημαίνει πώληση, σημείωσε ότι η στρατηγική των ΔΕΚΟ που θα ενταχθούν στο υπερταμείο θα εξακολουθήσει να χαράσσεται από το εκάστοτε εποπτεύον υπουργείο ενώ παρέπεμψε στις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.