Quantcast
Χουντής: Κύριε Μοσκοβισί, τα μεγάλα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι κυρίως ευρωπαϊκά - enikonomia.gr
share

Χουντής: Κύριε Μοσκοβισί, τα μεγάλα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι κυρίως ευρωπαϊκά

δημοσιεύτηκε:

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των G20, δήλωσε:

«Στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των G20 επαναλαμβάνονται η πίστη στα δόγματα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και η υπόσχεση, τα ευχολόγια, ότι αυτή η παγκοσμιοποίηση θα λειτουργήσει σε όφελος όλων των λαών, όλων των χωρών.

«Γίνεται μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποκρυβούν οι ευθύνες για την προσφυγική κρίση, για την αστάθεια στη Μέση Ανατολή, για τα οικονομικά προβλήματα, για τη φτώχεια σε πλούσιες και φτωχές χώρες, για την περιβαλλοντική κρίση.

«Κύριε Μοσκοβισί, τα μεγάλα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι κυρίως ευρωπαϊκά προβλήματα και αιτία είναι οι δικές σας πολιτικές, οι πολιτικές της λιτότητας, της δημοσιονομικής πειθαρχίας, της περικοπής των δημοσίων επενδύσεων και δαπανών.

«Είναι πολιτικές αναπαραγωγής της ανεργίας, και της διαρροής εγκεφάλων από τις φτωχές χώρες προς τις πλουσιότερες.

«Αυτή είναι η πολιτική την οποία εισπράττει και η Ελλάδα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα.

«Τα ευχολόγια λοιπόν, των G20 και της ΕΕ, περί εξανθρωπισμού του καπιταλισμού, δεν πείθουν πια κανέναν».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.