Quantcast
Μάρδας: H συνεργασία με την Alibaba θα βοηθήσει εξαγωγές και τουρισμό - enikonomia.gr
share

Μάρδας: H συνεργασία με την Alibaba θα βοηθήσει εξαγωγές και τουρισμό

δημοσιεύτηκε:

Τη βεβαιότητά του ότι «η συνεργασία των ελληνικών επιχειρήσεων με την Alibaba, όπως και με άλλες παρόμοιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των εξαγωγών μας προς την κινεζική αγορά και θα ενισχύσει τον τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα», εκφράζει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνοψίζοντας το κλίμα των συνομιλιών που είχαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και επιχειρηματίες με αντιπροσωπεία της κινέζικης εταιρείας.

Ο κ. Μάρδας, που νωρίτερα σήμερα απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό σε εκδήλωση –σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας– όπου παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας με την εν Alibaba, σημειώνει την ικανοποίησή του για τις συνομιλίες με την κινέζικη εταιρεία που εντάσσονται στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι «σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα στην Κίνα τον Ιούλιο και της συνάντησής του με τον πρόεδρο του κινεζικού ομίλου διαδικτυακών πωλήσεων Alibaba, κ. Τζακ Μα, συναντηθήκαμε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών με ανώτατα στελέχη του κινεζικού ομίλου Alibaba και συζητήσαμε τις δυνατότητες και τις προοπτικές συνεργασίας». Κατά τη συνάντηση, προσθέτει, «εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων μέσω της πλατφόρμας της Alibaba, όπως επίσης και την προβολή της Ελλάδας ως ταξιδιωτικού προορισμού για τους Κινέζους τουρίστες. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία των ελληνικών επιχειρήσεων με την Alibaba, όπως και με άλλες παρόμοιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των εξαγωγών μας προς την κινεζική αγορά και θα ενισχύσει τον τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.