Quantcast
Σκουρλέτης: Η Ευρώπη πέφτει στον γερμανικό «σκόπελο» - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης: Η Ευρώπη πέφτει στον γερμανικό «σκόπελο»

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι ποτέ μέχρι τώρα η χώρα δεν βρισκόταν πιο κοντά στην υιοθέτηση μιας συνολικής πρότασης για το χρέος, εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 σημειώνοντας ωστόσο, ότι ολόκληρη η Ευρώπη πέφτει πάνω στον γερμανικό «σκόπελο».

«Νομίζω ότι ισχύει αυτό που ειπώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, ότι αντικειμενικά βλέποντας τα πράγματα, πότε δεν ήμασταν πιο κοντά σε μία υιοθέτηση πολιτικής, η οποία με αποφασιστικό τρόπο θα μειώσει το χρέος» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, προσθέτοντας:

«Δεν έχει αυτή μορφοποιηθεί, δεν έχει πάρει σάρκα και οστά πέρα από αυτό, το οποίο υπάρχει στην τελευταία συμφωνία που βάζει ένα πλαφόν, ένα όριο στις δαπάνες εξυπηρέτησης επί του ΑΕΠ για το χρέος και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί αυτό απελευθερώνει πόρους».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης, το θέμα του χρέους «είναι ένα από τα ζητήματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης».

Στην επισήμανση ότι πέφτουμε για δεύτερη φορά στον «σκόπελο» των γερμανικών εκλογών, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι δεν θα τηρηθούν υα συμφωνημένα, ο ίδιος είπε:

«Φοβάμαι ότι συνολικά η Ευρώπη πέφτει στον γερμανικό “σκόπελο”. Δεν είναι μόνο το ελληνικό χρέος, είναι μία σειρά ζητήματα όπου λείπει μια ηγεμονική, ηγετική δύναμη στην Ευρώπη για να μπορέσει να απαντήσει. Και η Γερμάνια, η οποία εκ των πραγμάτων διαθέτει αυτή τη δύναμη δεν μπορεί να το μεταφράσει σε μια αντίστοιχη ηγεμονική πολιτική και να χαράξει ελπιδοφόρο μέλλον για την Ευρώπη».

«Αυτό είναι το ‘αδιέξοδο’ της ΕΕ και αποτυπώνεται πάνω σε αυτό το ‘αδιέξοδο’ η άνοδος της ακροδεξιάς, φυγόκεντρες τάσεις και κανείς δεν μπορεί να είναι καθόλου αισιόδοξος» επεσήμανε.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.