Quantcast
Διπλό μήνυμα Τσίπρα για το χρέος από τη Νέα Υόρκη - enikonomia.gr
share

Διπλό μήνυμα Τσίπρα για το χρέος από τη Νέα Υόρκη

δημοσιεύτηκε:

Στην κορυφή της ατζέντας των ομιλιών του αλλά και των συναντήσεών του στη Νέα Υόρκη τοποθετεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την βιώσιμη λύση για το χρέος.

«Τώρα είναι η στιγμή για την απομείωση του χρέους», είπε σε ομιλία του στο φόρουμ Concordia Summit, ενώ και στη συνάντησή με τον Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως πρόκειται για απαραίτητο βήμα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Τσίπρας: Τώρα είναι η στιγμή για την απομείωση του χρέους

Στην ομιλία του στο φόρουμ και μιλώντας για το ελληνικό χρέος, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως προκειμένου η Ελλάδα να εισέλθει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, οι πιστωτές της πρέπει να πράξουν το καθήκον τους για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και τόνισε ότι βάσει της συμφωνίας «η στιγμή αυτή είναι τώρα».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του έτους τα συγκεκριμένα μέτρα για την απομείωση του χρέους πρέπει να ανακοινωθούν, ώστε να δοθεί σαφές μήνυμα στους επενδυτές και στις αγορές ότι «η Ελλάδα επιστρέφει, ότι τα χρόνια της κρίσης τελείωσαν».



«Ως το τέλος του 2016 ο ορίζοντας πρέπει να είναι ξεκάθαρος. Πριν το 2017 που είναι έτος εκλογών για πολλές ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο Αλ. Τσίπρας και σημείωσε ότι αυτός είναι απαραίτητος όρος προκειμένου η Ελλάδα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να επιστρέψει στις αγορές το 2017.

Τσίπρας σε Μπάιντεν: Η Ελλάδα χρειάζεται βιώσιμη λύση για το χρέος

Κατά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο πρωθυπουργός είπε ότι έχουν γίνει πολύ σοβαρά βήματα στην ελληνική οικονομία, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει γρήγορες και σοβαρές μεταρρυθμίσεις, καθώς και ότι υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να επιταχύνει στον τομέα των επενδύσεων χρειάζεται μια σταθερή και βιώσιμη λύση για το χρέος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι σταθερή λύση σημαίνει γρήγορη λύση ως το τέλος του χρόνου και είπε χαρακτηριστικά ότι «μια λύση είναι καλή, όχι μόνο ως προς τα ποσοτικά της αλλά και στην ώρα της».

Επίσης ο κ. Τσίπρας έθεσε και το ζήτημα του ΔΝΤ και των θεσμών σχετικά με το χρέος. Είπε ότι την Ελλάδα την ενδιαφέρει να αποφασίσει το ΔΝΤ αν θα μείνει ή αν θα φύγει, όμως το βασικότερο όλων είναι να υπάρξει μια σταθερή λύση που σημαίνει βιώσιμη λύση.

Πηγή: Real.gr



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.