Quantcast
Φάμελλος: Στη διάθεση των κομμάτων το πόρισμα της ΤτΕ για την Attica Bank - enikonomia.gr
share

Φάμελλος: Στη διάθεση των κομμάτων το πόρισμα της ΤτΕ για την Attica Bank

δημοσιεύτηκε:

Στην Εξεταστική επιτροπή της Bουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης θα προσέλθουν οι διευθυντές της Attica Bank, ενώ το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος που αφορά στο δανειακό σκέλος της Attica θα δοθεί σε όλα τα κόμματα, όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Δεν θέλουμε να υπάρχει καμία καχυποψία, όλα στο φως» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Επιτροπής και σημείωσε πως «η διοίκηση της τράπεζας ήταν η ίδια που είχε ορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση» σημείωσε, για να υπογραμμίσει πως ο εποπτικός μηχανισμός και η Τράπεζα της Ελλάδος εάν υπάρχει πρόβλημα θα έπρεπε να στείλουν το πόρισμα στον εισαγγελέα.

Ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε πως η επιτροπή ασχολείται με οποιαδήποτε παράβαση κανόνων διαπιστώνεται, σε σχέση με τη δανειοδότηση των μέσων ενημέρωσης και των κομμάτων, από οποιαδήποτε τράπεζα έχουν χορηγηθεί δάνεια. Τόνισε δε, πως εξετάζονται δάνεια ύψους 1 δισ. 300 εκατ. προς ΜΜΕ και 420 εκατ. προς τα κόμματα, από τα οποία μάλιστα τα 402 είναι δάνεια προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και δεν εξυπηρετούνται.

Ο κ. Φάμελλος είπε ότι στην επιτροπή αναμένονται εκτός των διευθυντών της Attica Bank και οι κύριοι Προβόπουλος και Στουρνάρας. έως στις 11 Οκτωβρίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.