Quantcast
Διαρκής «πόλεμος» για άδειες, Καλογρίτσα και Attica bank - enikonomia.gr
share

Διαρκής «πόλεμος» για άδειες, Καλογρίτσα και Attica bank

δημοσιεύτηκε:

Νέος κύκλος πολιτικής αντιπαράθεσης έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και τη δανειοδότηση του επιχειρηματία Καλογρίτσα από την τράπεζα Αττικής.

Στο επίκεντρο της διαμάχης έχουν βρεθεί από τη μία οι αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες του Καλογρίτσα και η συμμετοχή του στο διαγωνισμό και από την άλλη, οι υψηλές δανειοδοτήσεις από την Attica Bank των επιχειρήσεων συμφερόντων του επιχειρηματία.

Το Μέγαρο Μαξίμου άσκησε δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «έχουν φεσώσει με 13 εκατ. ευρώ την Τράπεζα Αττικής» ενώ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει «για τις συνθήκες υπό τις οποίες χορηγήθηκαν αυτά τα θαλασσοδάνεια».

Μαξίμου: Θα πει κάτι ο κ. Μητσοτάκης για τα θαλασσοδάνεια της Ν.Δ. από την Τράπεζα Αττικής;

Συγκεκριμένα, πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν σκωπτικά πως «όταν ο κ. Μητσοτάκης έλεγε στη ΔΕΘ ότι είναι αδιανόητο “μια Τράπεζα, με διοίκηση φιλική προς την κυβέρνηση, να δίνει δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια” προφανώς δεν αναφερόταν στα θαλασσοδάνεια που έχει πάρει το ίδιο του το κόμμα από την Τράπεζα Αττικής».

«Να, όμως, που όλα έρχονται στο φως», συμπληρώνουν, για να σημειώσουν πως «σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν φεσώσει με 13 εκατ. ευρώ, την Τράπεζα Αττικής, για την οποία σήμερα υποτίθεται ότι κόπτονται».

Κατόπιν αυτών, οι ίδιες πηγές ρωτούν: «Έχει να απαντήσει κάτι ο κ. Μητσοτάκης για τις συνθήκες υπό τις οποίες χορηγήθηκαν αυτά τα θαλασσοδάνεια; Θα μας πει πότε και πώς προτίθεται να επιστρέψει τα χρήματα; Ή εφαρμόζει την «Συμφωνία Αλήθειας» όπου τον βολεύει;».

Ν.Δ.: Οι συμψηφισμοί ανήκουν στο παρελθόν όπως και ο κ. Τσίπρας

«Η Κυβέρνηση αναζητά αντιπερισπασμό για να ξεφύγει από το προκλητικό λάθος του πρωθυπουργού που μίλησε για ”προσωρινούς υπερθεματιστές“ και επιχειρεί να καλύψει με αυτόν τον τρόπο τις τεράστιες ευθύνες της Επιτροπής και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Κρέτσου, που δεν έλεγξαν ουσιαστικά τα πόθεν έσχες των υποψήφιων καναλαρχών» σχολίασε η ΝΔ συνεχίζοντας τηνκόντρα που έχει ξεσπάσει με την κυβέρνηση για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η ΝΔ συνέχισε επισημαίνοντας ότι «ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απαγόρευσε πλέον με καταστατική ρύθμιση τη λήψη δανείου από το Κόμμα. Οκτώ μήνες τώρα έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα μείωσης των εξόδων.

Γι’ αυτό, άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία ψήφισε την Εξεταστική για τα δάνεια στα Κόμματα και απαιτεί τη διαφάνεια παντού, για τους πάντες και τα πάντα. Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν να έχουν offshore εταιρεία – μέτοχο στην κομματική εφημερίδα τους, την ”Αυγή“» και καταλήγει η Πειραιώς σημειώνοντας ότι «γι’ αυτό τέλος στους συμψηφισμούς. Ανήκουν στο χθες, όπως και ο κ. Τσίπρας.

H απάντηση Μαξίμου στη ΝΔ: «Η ΝΔ παραδέχεται τα θαλασσοδάνεια»



Για θαλασσοδάνεια τα οποία έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία από την Τράπεζα Αττικής, έκαναν λόγο κυβερνητικές πηγές. «Ευχαριστούμε τη ΝΔ που παραδέχεται πως από κοινού με το ΠΑΣΟΚ έχει φεσώσει την Τράπεζα Αττικής με 13 εκατομμύρια ευρώ» ανέφεραν οι ίδιες πηγές και σημείωναν :

«Δεν απαντά φυσικά αν αυτά τα δάνεια εκπλήρωναν τα τραπεζικά κριτήρια, ούτε με ποιόν τρόπο εξασφαλίστηκαν. Το μόνο που είχαν να απαντήσουν είναι ότι «με εντολή Μητσοτάκη το κόμμα δεν θα πάρει άλλα θαλασσοδάνεια». Επαρκείς και περιεκτικές εξηγήσεις για το θέμα, ομολογουμένως…»

Κουρουμπλής: Οργανωμένη προσπάθεια να «πέσει» η κυβέρνηση

Μιλώντας στον Realfm 97,8 ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανέφερε ότι «υπάρχει μία οργανωμένη προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση. Αυτή είναι η όλη ιστορία. Ή θα καταργηθεί η ιστορία των αδειοδοτήσεων, διότι εκλήθησαν –επιτέλους- στα 27 χρόνια κάποιοι να πληρώσουν ή θα πέσει η κυβέρνηση».

Στο ερώτημα αν κρίνει πετυχημένο τον τρόπο με τον οποίο έγινε η αδειοδότηση των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε:

«Ο τρόπος θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Ομως γιατί δεν λέμε ότι υπάρχει μία διάταξη στις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος που λέει ότι αν αύριο διαπιστωθεί ότι ένας εκ των υπερθεματιστών έχει πρόβλημα, η πρώτη δόση συν τα 3 εκατ. της εγγύησης αυτά καταπίπτουν υπέρ του δημοσίου».

ΠΑΣΟΚ: «Η ΣYPIZA bank χρηματοδότησε το ΣΥΡΙΖΑ εργολάβο για να φτιάξει το ΣYPIZA channel»

Δριμεία ήατν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στους κυβερνητικούς κύκλους και τα περί δανεισμού του κόμματος από την Attica bank.

«Κυρία Γεροβασίλη πείτε στον κ. Σπίρτζη να σας ενημερώνει καλύτερα πριν τα non paper. Γιατί φαίνεται, ότι δεν σας είπε τίποτα για τα δάνεια 78 εκατομμυρίων € της τράπεζας Αττικής, στους 20 μήνες του ΣYPIZA στον κ. Kαλογρίτσα.

Αλλά εσείς γνωρίζετε ότι η ΣYPIZA bank χρηματοδότησε το ΣΥΡΙΖΑ εργολάβο, για να φτιάξει το ΣYPIZA channel.

YΓ: Mε την ευκαιρία, δεν ρωτάτε τον κ. Σπίρτζη, ποιοι σημερινοί Υπουργοί είχαν επαγγελματικές σχέσεις με την τράπεζα Αττικής;» ανέφερε σε ανακοίνωση η Χαριλάου Τρικούπη.

Η απάντηση Δραγασάκη για την Attica Bank

«Πίσω από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στόχος είναι η απαξίωση της Τράπεζας Αττικής και η ιδέα του παράλληλου τραπεζικού συστήματος» έγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε μήνυμα που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ποτάμι: Έμαθαν σε 2 χρόνια όλα τα παλιά κόλπα

«Έμαθαν τα παλιά κόλπα 40 χρόνων σε λιγότερο από δύο χρόνια και αποδεικνύονται πραγματικά οι καλύτεροι μαθητές του παλιού συστήματος».

Αυτό τόνισε σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, με αφορμή τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πήραν δάνεια από τη Τράπεζα Αττικής.

Πιο αναλυτικά το σχόλιο του Δημήτρη Τσιόδρα: «”Μα και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πήραν δάνεια από την Τράπεζα Αττικής” λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. ‘Αρα λοιπόν αφού πήραν αυτοί 13 εκατομμύρια γιατί να μη δώσουμε κι εμείς 70 στον Καλογρίτσα.

Αφού τα έκαναν οι προηγούμενοι ας κάνουμε κι εμείς τα ίδια και χειρότερα. Αποδεικνύονται πραγματικά οι καλύτεροι μαθητές του παλιού συστήματος. Έμαθαν τα παλιά κόλπα 40 χρόνων ούτε σε 2. Άρχισαν ήδη να συναγωνίζονται τους δάσκαλους».

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.