Quantcast
Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση προσθέτει χάος πάνω στο χάος - enikonomia.gr
share

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση προσθέτει χάος πάνω στο χάος

δημοσιεύτηκε:

«Έπρεπε να υπάρξουν κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο καθώς υπήρχαν καταλήψεις, υπήρχαν θαλασσοδάνεια, υπήρχαν τριγωνικές σχέσεις ΜΜΕ-πολιτικής-τραπεζών αλλά αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να προσθέτει χάος πάνω στο χάος με κανόνες που θα οδηγήσουν σε νέα διαπλοκή. Το τίμημα αγοράς των τηλεοπτικών άδειων είναι δυσανάλογο με τις δυνατότητες της αγοράς και έτσι οι καναλάρχες θα χρειαστεί να συναλλαχθούν και να κάνουν παζάρια με την κυβέρνηση για να επιβιώσουν», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά FM.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συμπλήρωσε: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βολεύονται με την ατέρμονη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν ασχολείται κανείς με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Τα παιδιά εγκαταλείπουν τη χώρα για το εξωτερικό, οι επιχειρήσεις πάνε στη Βουλγαρία, η ανεργία δεν πέφτει, πέφτουν όμως οι συντάξεις. Και όλα καλύπτονται από την υπόθεση των καναλιών. Κανείς δεν συζητάει για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού υπέρ της συγκρότησης ενός ισχυρού ΕΣΡ χωρίς πολιτικά χαρακτηριστικά που θα έχει την ευθύνη της τηλεοπτικής αγοράς και επανέλαβε την απαίτηση για αποκλεισμό των εργολάβων και των προμηθευτών του Δημοσίου από την κατοχή τηλεοπτικών καναλιών, ως ένα πρώτο, δυναμικό βήμα στο να «χτυπηθεί» η διαπλοκή στα ΜΜΕ και να μην υπάρχει εξάρτηση τηλεόρασης και κυβέρνησης.

Όσο για την πολιτική γραμμή που ακολουθεί το Ποτάμι τόνισε χαρακτηριστικά: «Ούτε Κεντροαριστερά του κ. Τσίπρα, ούτε Κεντροδεξιά του κ. Μητσοτάκη, Ποτάμι».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.