Quantcast
Κακλαμάνης: Δεν είναι δυνατόν το νερό να πάει σε ιδιώτη - enikonomia.gr
share

Κακλαμάνης: Δεν είναι δυνατόν το νερό να πάει σε ιδιώτη

δημοσιεύτηκε:

«Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο αυτό επί της αρχής. Και σίγουρα δεν θα ψηφίσει το άρθρο που αναφέρεται στο υπερταμείο, που βάζουν μέσα ακόμα και το νερό», είπε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Απαντώντας στο ερώτημα για τον τρόπο με τον οποίο προχωρά η σύσταση του λεγόμενου υπεταμείου και ότι ακόμη έξι ΔΕΚΟ πηγαίνουν υπό τον έλεγχό του, ενώ στο τιμόνι φαίνεται ότι δεν θα είναι Ελληνας ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’ Αθήνας της ΝΔ είπε:

«Υπενθυμίζω το εξής, είχε γίνει θύελλα γιατί στο πρώτο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα δεν είχαν έρθει τα συνοδευτικά τεύχη. Παρουσιάζεται ξαφνικά ο κ. Χουλιαράκης στη Βουλή όπου μέσα στα τεύχη που μας έφερε και τα είχαν κρύψει ήταν μέσα και οι έξι ΔΕΚΟ που είναι τώρα, ξεσηκώνεται θύελλα με τον μισό ΣΥΡΙΖΑ να έχει ανέβει στα έδρανα. Εμφανίζεται ο κ. Τσακαλώτος μιάμιση ώρα μετά, αδειάζει τον κ. Χουλιαράκη το παίρνει πίσω και τώρα το ξαναπαρουσιάζουν».

Και τόνισε: «Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο αυτό επί της αρχής. Και σίγουρα δεν θα ψηφίσει το άρθρο που αναφέρεται στο υπερταμείο, που βάζουν μέσα ακόμα και το νερό. Σταματώ στο νερό γιατί δεν είναι δυνατόν το νερό να πάει σε ιδιώτη. Είναι απίστευτο πράγμα αυτό. Είναι απίστευτο. Ολα έχουν τα όριά τους. 99 χρόνια, 99 χρόνια, αλλά όχι και το νερό μέσα».

Κακλαμάνης: Ετοιμάζονται να βάλουν “χέρι” στο ΑΚΑΓΕ – Είναι ποινικό αδίκημα

Μιλώντας για την πορεία της οικονομίας και στην ερώτηση πότε θα καταλάβει το νοικοκυριό και η κοινωνία γύρισμα της σελίδας και βελτίωση της κατάστασης ο κ. Κακλαμάνης τόνισε: «Αν μέσα από την ερώτηση καταλήγετε στο τελικό ερώτημα αν θα πέσει ο κόφτης τον Μάρτιο ή όχι η απάντησή μου είναι, μας έχουν βάλει ως όριο το 0,5% πλεόνασμα. Η εκτίμησή μου είναι ότι αντικειμενικά δεν θα πιαστεί ο συγκεκριμένος στόχος, ενώ είναι χαμηλός, αλλά ξέρετε πως θα βγει τελικά;Με στάση πληρωμών».

Και πρόσθεσε: «Περαιτέρω στάση πληρωμών. Τυπικά μεν ο κόφτης δεν θα πέσει στην ουσία όμως θα είναι άλλο ένα χαστούκι στην αγορά. Κι αυτό γιατί σας το λέω; Πως είναι δυνατόν να πετάει η ελληνική οικονομία όπως θέλει να μας πείσει ο κ. Τσίπρας και να ετοιμάζονται να βάλουν “χέρι” στο ΑΚΑΓΕ. Καταρχήν αυτό είναι παράνομο και είναι ποινικό αδίκημα. Ο νόμος του 2008 που ήταν με υπογραφή του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και της Φάνης Πετραλιά είναι σαφής. Λέει ότι το ταμείο αυτό μέχρι 1/1/2019 δεν μπορεί να το αγγίξει κανείς γιατί είναι λεφτά που μαζεύονται για τις επόμενες γενεές, όχι για τους ίδιους συνταξιούχους. Και δεν μπορεί κανείς να το αγγίξει. Κάναν το κόλπο με δύο περιφερειακούς λογαριασμούς του ΑΚΑΓΕ και τα παίρνουν από κει».

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.