Quantcast
Παρέμβαση Μαξίμου: Δεν θα καταψηφίσουν τελικά οι βουλευτές των Οικολόγων - ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Παρέμβαση Μαξίμου: Δεν θα καταψηφίσουν τελικά οι βουλευτές των Οικολόγων – ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Αίρουν τις επιφυλάξεις του οι Γιάννης Τσιρώνης και Γιώργος Δημαράς (Οικολόγοι Πράσινοι βουλευτές συνεργαζόμενοι εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ) αναφορικά με την ψήφιση του άρθρου του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που επιτρέπει την υπαγωγή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στην ΕΔΗΣ.

Το μεσημέρι οι κ.κ. Τσιρώνης και Δημαράς, μαζί με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση παρόντες ήταν και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο γγ της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου. Σύμφωνα με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα και ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρόθεσή του να συμπεριληφθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος ρητή διάταξη για την προστασία των κοινωνικών αγαθών, του ρεύματος και του νερού.

Οι κ.κ. Τσιρώνης και Δημαράς ανέφεραν πως θα υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση και στην αιτιολογική έκθεση και στο σχέτικο άρθρο του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ώστε να διασφαλίζεται ότι το νερό θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζεται ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Και οι δύο πάντως υπογράμμισαν ότι πρότερη κατάσταση ήταν χειρότερη από τη σημερινή, επειδή ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ είχαν πάει στο ΤΑΙΠΕΔ για να πουληθούν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.