Quantcast
Tageszeitung: Μια τηλεοπτική αυτοκρατορία για τον ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Tageszeitung: Μια τηλεοπτική αυτοκρατορία για τον ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Στον αμφιλεγόμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα επανέρχεται το νέο φύλλο της Tageszeitung με αφορμή την επικείμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, όπου θα κριθεί η συνταγματικότητα και νομιμότητα του τρόπου χορήγησης των αδειών.

Σε ανταπόκρισή της με τίτλο «Μια τηλεοπτική αυτοκρατορία για τον ΣΥΡΙΖΑ» η εφημερίδα του Βερολίνου σχολιάζει ότι «η Ελλάδα δημοπράτησε τις τηλεοπτικές της άδειες και απέκτησε έτσι ένα νέο σκάνδαλο διαφθοράς». Ο αρθρογράφος περιγράφει τις επιβαρυντικές αποκαλύψεις για τον Ιωάννη Καλογρίτσα, που είχε εξασφαλίσει μία από τις τέσσερις άδειες έχοντας λάβει το πράσινο φως της αρμόδιας επιτροπής. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε σχέσεις της οικογένειας Καλογρίτσα με την κυβέρνηση και προνομιακά δάνεια που έλαβε αυτή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρά τα capital controls και τις ελλιπείς εγγυήσεις. Όπως γράφει μεταξύ άλλων η TAZ: «Τη Δευτέρα έληγε η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης για την τηλεοπτική άδεια. Στην περίπτωση του Καλογρίτσα ήταν 17,53 εκατομμύρια ευρώ. Και για δες: Ο Καλογρίτσας αποσύρθηκε. Δεν είχε τα χρήματα».

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι «ο Τσίπρας προσπάθησε με τη δημοπρασία να δημιουργήσει αντί της παλιάς απλά μια νέα διαπλοκή μεταξύ πολιτικής, τραπεζών και ΜΜΕ». Μάλιστα παραθέτει και δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου σε ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό, όπου είπε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Καλογρίτσας προφανώς συνήψε μια συμφωνία και με μέλη της τωρινής κυβέρνησης». Όπως σχολιάζει τέλος η ανταπόκριση της TAZ, «η ζημιά είναι ήδη μεγάλη, αλλά για τον Τσίπρα θα μπορούσαν να γίνουν όλα ακόμη χειρότερα». Όπως εκτιμά, το ενδεχόμενο το ΣτΕ να ακυρώσει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες θα ήταν καταστροφικό για τον Αλέξη Τσίπρα, «τον υποτιθέμενο καθαρό πολιτικό άνδρα», σχολιάζει η εφημερίδα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.