Quantcast
Ψάχνουν "σανίδα σωτηρίας" για τον χρεοκοπημένο δήμο Αχαρνών - enikonomia.gr
share

Ψάχνουν “σανίδα σωτηρίας” για τον χρεοκοπημένο δήμο Αχαρνών

δημοσιεύτηκε:

“Σανίδα σωτηρίας” από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναζήτησε για τον χρεοκοπημένο, εδώ και δύο μήνες, δήμο Αχαρνών, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κασσαβός σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο δήμος βρίσκεται σε πρόγραμμα εξυγίανσης από τις αρχές Αυγούστου, καθώς αδυνατούσε να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του 2016 εξαιτίας του ταμειακού ελλείμματος που έφτανε το ύψος των 10,27 εκατ. ευρώ.

Στην συνάντηση βρέθηκε στο επίκεντρο το ζήτημα πρόσθετων οικονομικών υποχρεώσεων που έχει ανακύψει από την Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Έργων που βρίσκεται υπό εκκαθάριση, αλλά και από δικαστικές αποφάσεις για οφειλές προς τρίτους, οι οποίες εκκρεμούν εδώ και πάνω από 10 χρόνια.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να εξετάσει με τις υπηρεσίες και τους συνεργάτες του, κάθε πιθανή λύση η οποία θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και οριστικά το ζήτημα των οφειλών προς τρίτους.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί ειδικά το πρόβλημα αυτό του εν λόγω δήμου, καθώς είναι ένας πολύ μεγάλος σε πληθυσμό και έκταση δήμος, με ανθρώπους του καθημερινού αγώνα και της βιοπάλης», σημείωσε ο υπουργός.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.