Quantcast
Χρυσόγονος: Η συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση δεν θα αφορά μόνο τα κομματικά μέλη - enikonomia.gr
share

Χρυσόγονος: Η συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση δεν θα αφορά μόνο τα κομματικά μέλη

δημοσιεύτηκε:

Θετική χαρακτηρίζει τη συμμετοχή των πολιτών στον διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Κώστας Χρυσόγονος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 Fm”. Όπως είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η παρατεταμένη περίοδος του διαλόγου καθιστά εφικτή τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία.

Σχετικά με το κατά πόσο θα ενσωματωθούν οι προτάσεις των πολιτών και σε ποια έκταση, ο κ. Χρυσόγονος επισήμανε πως «δεν πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, δεν προβλέπεται σε κάποια συνταγματική ή άλλη διάταξη, είναι μια εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ανοίξει στο ευρύ κοινό για κατάθεση προτάσεων» και τόνισε: «Ελπίζω ότι θα αποδειχτεί γόνιμη αυτή η διαδικασία με αποτέλεσμα η τελική πρόταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -όταν κατατεθεί- να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο λαϊκό αίσθημα».

Σε ερώτηση αν η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη θα έπρεπε να είναι μια διακομματική επιτροπή ή επιστημονική ή να εκφράζει το κόμμα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «από ό,τι έχω αντιληφθεί όλα αυτά θα οδηγήσουν στην τελική πρόταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να υποχρεώσουν να συμμετέχουν και άλλα κόμματα». «Από εκεί και πέρα τα κόμματα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν παράλληλες διαδικασίες για τη διαμόρφωση δικής τους πρότασης», συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως «το κατά πόσο τα άλλα κόμματα θα προτιμήσουν να κάνουν μια προσπάθεια ανοιχτή στο λαό ή θα προτιμήσουν κοινοβουλευτικές διαδικασίες είναι δική τους υπόθεση». «Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφορά μόνο κομματικά μέλη, αλλά και όποιον πολίτη, θέλει να συμμετάσχει στο διάλογο», υπογράμμισε, επίσης ο κ. Χρυσόγος.

Αναφερόμενος στο διαδικαστικό κομμάτι, ο κ. Χρυσόγονος είπε ότι η πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση θα κατατεθεί από 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι διατάξεις που θα πρέπει να αναθεωρηθούν και θα ακολουθήσουν δύο ψηφοφορίες στη Βουλή με απαιτούμενη πλειοψηφία 180 βουλευτών στην καθεμιά από αυτές, έτσι ώστε να υπερψηφιστεί η ανάγκη για αναθεώρηση του Συντάγματος. Μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές η Βουλή που θα προκύψει θα προχωρήσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος, κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.