Quantcast
Παπαδημούλης: Εντός 2016 να αρχίσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: Εντός 2016 να αρχίσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους

δημοσιεύτηκε:

«Η συγκεκριμενοποίηση της ελάφρυνσης του χρέους θα είναι ένα σήμα ότι ανοίγει ένας καθαρός δρόμος για μια διατηρήσιμη ανάπτυξη και για να έλθουν επενδύσεις» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την διαμόρφωση θετικού κλίματος για τις ελληνικές θέσεις, στη συζήτηση, που έγινε χθες στο ευρωκοινοβούλιο.

«Χθες η συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο είχε πολύ περισσότερες θετικές φωνές για την Ελλάδα και τις ελληνικές διεκδικήσεις από ό,τι οποιαδήποτε άλλη συζήτηση σχετικά με την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει» είπε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm». Διευκρίνισε δε ότι η ανησυχία που ο ίδιος εκφράζει σχετίζεται με μία προσπάθεια από την πλευρά της Γερμανίας να αναβληθεί η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους για μετά τις γερμανικές εκλογές, που είναι τον Σεπτέμβριο του 2017.

«Το αίτημά μας είναι πολύ συγκεκριμένο και χαίρομαι γιατί το υποστήριξε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών: Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους να συγκεκριμενοποιηθούν και να αρχίσουν να εφαρμόζονται πριν το τέλος της χρονιάς και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν μετά το 2018 να προσδιοριστούν τώρα, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στο ΔΝΤ να κάνει την ανάλυση βιωσιμότητας, που θα το επιτρέψει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα –γιατί το θέτει ως όρο, αλλιώς δε θα συμμετάσχει- και στην ΕΚΤ να κάνει τη δική της ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους και με βάση αυτή να ενταχθεί και η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο σημαίνει φθηνότερο χρήμα για τις επιχειρήσεις και επομένως περισσότερο τζίρο στην αγορά, μείωση της ανεργίας, ταχύτερη ανάπτυξης» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.