Quantcast
Διώξεις σε Βγενόπουλο και 14 στελέχη για δάνειο της Marfin - enikonomia.gr
share

Διώξεις σε Βγενόπουλο και 14 στελέχη για δάνειο της Marfin

δημοσιεύτηκε:

Της Άννας Κανδύλη

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία ασκήθηκε σε βάρος του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και ακόμα 14 στελεχών της τράπεζας Μarfin, από την εισαγγελία Διαφθοράς.

Η δίωξη αφορά δάνειο περίπου 200 εκατομμυρίων το οποίο δόθηκε σύμφωνα με τους εισαγγελείς χωρίς εξασφαλίσεις στην επενδυτική εταιρία IRF συμφερόντων της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από έρευνα που διενεργήθηκε με εντολή της εισαγγελέας διαφθοράς Ελένης Ράικου, από τους εισαγγελείς Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιάννη Δραγάτση, και αφορά δάνειο ύψους 75 εκατ. ευρώ που άρχισε να χορηγείται το 2006 και με τις αναχρηματοδοτήσεις έφτασε τα 200 εκατομμύρια.

Φέρεται να χορηγήθηκε δε για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή που ανήκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο.

Κατά τη δίωξη για τη χορήγησή του δεν υπήρχαν εξασφαλίσεις, ενώ φέρεται να μην έχει αποπληρωθεί. Η δίωξη αφορά και την κα Φράγκου, για ηθική αυτουργία στην απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.