Quantcast
Σκουρλέτης: Ανέφικτος ο στόχος για το 2018 - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης: Ανέφικτος ο στόχος για το 2018

δημοσιεύτηκε:

Σε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ενόψει ενός πιθανολογούμενου ανασχηματισμού απέδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης τις εκτιμήσεις που συνέδεσαν το όνομά του με τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με τον οποίο ορισμένοι υπουργοί δεν στηρίζουν το πρόγραμμα προσαρμογής.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι η ρύθμιση για το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που κατατέθηκε χθες Πέμπτη στη Βουλή προστατεύει τους καταναλωτές από αυξήσεις και τους παραγωγούς ανανεώσιμης ενέργειας από νέο “κούρεμα”, ενώ θα οδηγήσει σε απόσβεση του ελλείμματος στο λογαριασμό χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ, τον οποίο αντικαθιστά το ΕΤΜΕΑΡ) ως το τέλος του 2017.

Αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση, τόνισε ότι έχει σημαντική πολιτική διάσταση καθώς ζητήματα όπως τα εργασιακά προσφέρονται για συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Απέκλεισε, τέλος, το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του “κόφτη” για το 2017, ενώ σημείωσε ότι για το 2018 ο στόχος είναι ανέφικτος και πρέπει να συζητηθεί.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.