Quantcast
Λαφαζάνης: Αυτοί που κουρελιάζουν το Σύνταγμα εμφανίζονται ως θιασώτες της βελτίωσής του - enikonomia.gr
share

Λαφαζάνης: Αυτοί που κουρελιάζουν το Σύνταγμα εμφανίζονται ως θιασώτες της βελτίωσής του

δημοσιεύτηκε:

Ως κακόγουστο ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί «η πρόθεση να αναθεωρήσει το Σύνταγμα μια κυβέρνηση η οποία το έχει μετατρέψει σε κουρελόχαρτο και για την οποία τα πραξικοπήματα κατά του Συντάγματος στη Βουλή αποτελούν, σχεδόν, κανόνα και τρόπο διακυβέρνησης», αναφέρει ο γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δήλωσή του για τη σύσταση επιτροπής για τη συναταγματική αναθεώρηση.

«Μόνο ως κακόγουστο ανέκδοτο ή πρωταπριλιάτικο ψέμα μπορεί να εκληφθεί η σύσταση κυβερνητικής (έλεος!) επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, και κυρίως η ίδια πρόθεση της κυβέρνησης να αναθεωρήσει το Σύνταγμα», αναφέρει συγκεκριμένα ο Παν. Λαφαζάνης και συνεχίζει: «Κι αυτό όχι μόνο γιατί η “δοτή” αυτή επιτροπή κατακλύζεται αποκλειστικά από μνημονιακούς και ορισμένους εξ αυτών φανατικότερους της τρόικας, οι οποίοι σφόδρα θα επιθυμούσαν να Συνταγματοποιηθούν οι δανειακές Συμβάσεις, τα μνημόνια και η “υποχρέωση” εκποίησης όλου, συλλήβδην, του εθνικού πλούτου. Το κακόγουστο ανέκδοτο συνίσταται κυρίως στην πρόθεση να αναθεωρήσει το Σύνταγμα μια κυβέρνηση, η οποία το έχει μετατρέψει σε κουρελόχαρτο και για την οποία τα πραξικοπήματα κατά του Συντάγματος στη Βουλή, στη νομοθεσία και τις κυβερνητικές αποφάσεις αποτελούν, σχεδόν, κανόνα και τρόπο διακυβέρνησης. Με Αναθεώρηση του Συντάγματος από δυνάμεις που έχουν αναγορεύσει στην πράξη και συχνά στα λόγια, τα μνημόνια σε υπέρ-Σύνταγμα της χώρας και αποδέχονται τη μνημονιακή κατοχή και νεοαποικιοποίηση του τόπου μας, μόνο εκτρώματα μπορεί να προκύψουν».

«Είναι αδιανόητο αυτοί που κουρελιάζουν το Σύνταγμα να εμφανίζονται και ως θιασώτες της βελτίωσης και της αναθεώρησης του. Και η κοροϊδία δεν έχει όρια!», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.