Quantcast
Συνέδριο - ισχυρή εντολή στον Αλέξη Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Συνέδριο – ισχυρή εντολή στον Αλέξη Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Του Βασίλη Σκουρή

Ισχυρή εντολή στον Αλέξη Τσίπρα και σε ένα σχέδιο τριετίας, που θα παρουσιάσει ο ίδιος σήμερα με την εναρκτήρια ομιλία του, αναμένεται να δώσει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στον οδικό χάρτη για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αποστέλλοντας πολλαπλά μηνύματα, πρωτίστως προς το Βερολίνο, την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και, τελικά, στην έξοδο στις αγορές, εμμένοντας στο γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης.
Παράλληλα, θα κάνει «ενέσεις τόνωσης του ηθικού» στο κομματικό ακροατήριο, ενώ θα εξαπολύσει και ολομέτωπη επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά τον απολογισμό και την υπεράσπιση της πολιτικής γραμμής του τελευταίου διαστήματος, με την ομιλία του στο Συνέδριο ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει μεταξύ άλλων:

– «Κλείνουμε τη δεύτερη αξιολόγηση και δίνουμε τη μάχη για το χρέος, όπως δώσαμε τόσες άλλες μάχες»

– «Εκμεταλλευόμαστε κάθε ρωγμή και κάθε συμμαχία για τη διαπραγμάτευση»

– «Στόχος η ανάπτυξη με αναδιανομή και κοινωνική προστασία»

– «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή για το προσφυγικό, σώζει την Ευρώπη από την ακροδεξιά»

– «Οικοδομούμε συμμαχίες για μια νέα κοινωνική Ευρώπη και την ήττα της λιτότητας»

«Σοβαρότεροι και αποτελεσματικότεροι»

«Είναι ανάγκη να γίνουμε σοβαρότεροι και αποτελεσματικότεροι» αναμένεται να τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας την κατεύθυνση του ανασχηματισμού που θα πραγματοποιήσει μετά το Συνέδριο, πιθανότατα μετά τη δεύτερη αξιολόγηση.

Άνοιγμα

Ο Αλ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει άνοιγμα σε πρόσωπα και δυνάμεις από τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της πολιτικής οικολογίας, αν και οι κινήσεις συγκρότησης ενός Φόρουμ με στόχο την κοινή κάθοδο στις εκλογές θα ανακοινωθούν μετά το Συνέδριο.

Προσκεκλημένοι, άλλωστε, στο Συνέδριο θα είναι πρόσωπα όπως ο Φώτης Κουβέλης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Αντώνης Ρουπακιώτης, ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Ασλάνης και πολλοί άλλοι.

Το άνοιγμα των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο Γραμματέας της ΚΠΕ Παναγιώτης Ρήγας, ενώ μετά την ομιλία του πρωθυπουργού χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιερ Λοράν, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και οι εκπρόσωποι των ελληνικών κομμάτων.

Επικεφαλής του τιμητικού Προεδρείου του Συνεδρίου θα είναι ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ για Πρόεδρος του Συνεδρίου αναμένεται να προταθεί ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.