Quantcast
Η Μπακογιάννη «βλέπει» ηρωική έξοδο Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Η Μπακογιάννη «βλέπει» ηρωική έξοδο Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Για επιδίωξη ηρωικής εξόδου από τον Πρωθυπουργό έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου επικαλούμενη τον τρόπο με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας «ανέβασε στα ύψη» στο συνέδριο το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους έως τα Χριστούγεννα.

«Ο κ. Τσίπρας έχει μπροστά του έναν ανασχηματισμό. Θα δυσκολευτεί να τον κάνει» επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη και εξήγησε: «Έχει τεράστια προβλήματα εσωτερικά, ισορροπιών, για να κάνει τον ανασχηματισμό αυτόν. Είδατε ότι έχασε σχεδόν την ψυχραιμία του όταν η Κ.Ο. κινδύνευσε να μην μπορεί να εκλέξει όσους ήθελε να εκλέξει, ακριβώς γιατί η ευαισθησία ενός κυβερνητικού κόμματος είναι πάντα στην Κ.Ο.».

Ερωτηθείσα για το ζήτημα του ελληνικού χρέους και το ενδεχόμενο να κερδίσουμε την υπόθεση μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες, η συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της ΝΔ, τόνισε ότι «το εύχομαι διακαώς, αλλά δεν το θεωρώ πιθανό, λόγω των γερμανικών εκλογών» και πρόσθεσε: «Δεν θέλουν το θέμα ‘Ελλάδα’ να μπει στον δημόσιο διάλογό τους. Ούτε οι Γάλλοι το θέλουν, ούτε οι Γερμανοί το θέλουν, ενόψει εκλογών. Αυτό λοιπόν καθιστά τη συζήτηση για το χρέος, ελάχιστα πιθανή».

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωσή της στη Realnews, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν περιθώρια για μια οικουμενική κυβέρνηση, και να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν βλέπει η ίδια τα περιθώρια, για μια τέτοια κυβέρνηση, η ίδια ανέφερε:

«Βλέπω μία αντίληψη η οποία τείνει να είναι φασιστοειδής… Μία αντίληψη ακραία αλαζονική, η οποία εκφράζεται και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση όλη την υπόθεση του ΕΣΡ, τις τηλεοπτικές άδειες κλπ, και στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και στη λογική, η οποία τείνει να επικρατήσει –και το βλέπετε σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- ότι δεν έχουν να κάνουν με αντιπάλους, αλλά εχθρούς. Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εχθρός μας. Αυτή είναι μια λογική, η οποία δεν συμβαδίζει με την προσπάθεια συνεννόησης (…) Δεν έχω ξαναζήσει περίοδο στην οποία η αξιωματική αντιπολίτευση και η κυβέρνηση να μην έχουν επαφή για θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα οποία βαίνουν δυστυχώς κιόλας, κακώς (…) Βλέπετε λοιπόν, ότι αυτή η κυβέρνηση, δεν έχει καμία, μα απολύτως καμία λογική συνεννόησης. Και έχει τη λογική ότι αυτοί που ψήφισαν και στο δημοψήφισμα, πρέπει να πληρώνουν παραπάνω, αυτό το οποίο ο κ. Κυρίτσης το είπε με τρόπο, έτσι, καθαρό. Γι’ αυτό δεν βλέπω περιθώρια οικουμενικής κυβέρνησης».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.