Quantcast
Περιφέρεια Αττικής: Δημιουργεί Κέντρα Κοινότητας σε 55 δήμους - enikonomia.gr
share

Περιφέρεια Αττικής: Δημιουργεί Κέντρα Κοινότητας σε 55 δήμους

δημοσιεύτηκε:

Τη δημιουργία «Κέντρων Κοινότητας», σε 55 δήμους της, δρομολόγησε η Περιφέρεια Αττικής με τριετή χρηματοδότηση της λειτουργίας τους.

Πρόκειται για νέες δομές, οι οποίες θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά σε αυτές των κοινωνικών υπηρεσιών των αντίστοιχων ΟΤΑ Α’ βαθμού. Στόχος τους είναι η υποστήριξη των δήμων στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς, για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή λειτουργίας τους.

Η δρομολόγηση των Κέντρων ξεκίνησε με την έκδοση από το ΠΕΠ Αττικής, πρόσκλησης προϋπολογισμού 13.500.000 ευρώ, προς τους άνω των 10.000 κατοίκων δήμους της Αττικής σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Κατατέθηκαν ήδη 55 προτάσεις, ενώ η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπέγραψε τις πρώτες εντάξεις Πράξεων στο ΠΕΠ Αττικής, για τους δήμους Αιγάλεω, Ηλιούπολης, Κορυδαλλού, Αγίου Δημητρίου, Παπάγου – Χολαργού, ενώ αναμένονται οι εντάξεις και των υπολοίπων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.