Quantcast
Μητσοτάκης: Μη διανοηθεί η κυβέρνηση να φέρει την πραξικοπηματική τροπολογία - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Μη διανοηθεί η κυβέρνηση να φέρει την πραξικοπηματική τροπολογία

δημοσιεύτηκε:

Του Θάνου Τριανταφύλλου


Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Η χώρα μας βιώνει έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό, με ακραίες μεθόδους από την κυβέρνηση που προσβάλλουν το κράτος δικαίου, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε, αυτές οι μεθοδεύσεις παραπέμπουν σε κράτος ανομίας και όχι σε κράτος δικαίου.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για απαράδεκτες μεθοδεύσεις με σκοπό την άσκηση πίεσης σε δικαστές, εν όψει της διάσκεψης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο ίδιο πλαίσιο, υπογράμμισε πως «ποτέ στην ιστορία της μεταπολίτευσης δεν έχει εκδοθεί τέτοια ανακοίνωση από τους δικαστές», σημειώνοντας πως η κυβέρνηση προσπαθεί να εξοντώσει οποιαδήποτε φωνή αντιστέκεται στα ολοκληρωτικά σχέδιά της.

Εξαπέλυσε οξείς χαρακτηρισμούς προς την κυβέρνηση για το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, κατηγορώντας την πως δε ψάχνει συναίνεση αλλά συνενόχους.

Αναφερόμενος στην τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, τη χαρακτήρισε «πραξικοπηματική» και κάλεσε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί, όπως είπε, χαρακτηριστικά να την επαναφέρει.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως μοναδική προϋπόθεση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ την ακύρωση του «νόμου-Παππά», ώστε, όπως τόνισε «να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη» και «το ΕΣΡ να αποκτήσει και πάλι τις αρμοδιότητες που ορίζει το Σύνταγμα».

«Η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ είναι μια σημαντική εξέλιξη», τόνισε, συμπληρώνοντας πως «δικαιώνει απόλυτα τη θέση της ΝΔ», πως δηλαδή δεν έπρεπε η κυβέρνηση να προχωρήσει στο διαγωνισμό πριν το δικαστήριο κρίνει την ουσία του νόμου-Παππά.

«Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μη ρίχνει λάδι στη φωτιά και συνεχίσει να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη», είπε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δε θα ανεχτεί οποιαδήποτε τέτοια πραξικοπηματική κίνηση.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.