Quantcast
Κατρούγκαλος: Παραμένει ακραίος «παίκτης» στα εργασιακά το ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: Παραμένει ακραίος «παίκτης» στα εργασιακά το ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

Ρεπορτάζ Αργυρώ Μαυρούλη

Την πρώτη διερευνητική δύσκολη συνάντηση με τους επικεφαλής των δανειστών ολοκλήρωσε πριν από λίγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος με αντικείμενο τις εργασιακές σχέσεις.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι βάση της συζήτησης είναι το πόρισμα της επιτροπής Σοφών για τα εργασιακά, κάτι που αποδέχθηκε και η άλλη πλευρά, ωστόσο επισήμανε ότι ο «ακραίος παίκτης», το ΔΝΤ εξακολουθεί να τηρεί σκληρή στάση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η ελληνική πλευρά επισήμανε ότι δεν θα ανοίξουν ζητήματα στη διαπραγμάτευση που έχουν κλείσει με δικαστικές αποφάσεις όπως είναι η μονομερής προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας αλλά και το ζήτημα του υποκατώτατου μισθού.

Οι δανειστές επέμειναν για άλλη μια φορά ότι το καθεστώς στις συλλογικές διαπραγματεύσεις ήταν στρεβλό με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και αύξησης των ελλειμμάτων στα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας των υψηλών αποδοχών.

Τέλος, μεθαύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο ενώ την Πέμπτη ο υπουργός εργασίας θα έχει το απόγευμα δύο συναντήσεις με τους επικεφαλής των δανειστών, λίγο πριν αναχωρήσουν από την Αθήνα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.