Quantcast
Τι συζήτησαν Θεοχαρόπουλος και Γιώργος Παπανδρέου - enikonomia.gr
share

Τι συζήτησαν Θεοχαρόπουλος και Γιώργος Παπανδρέου

δημοσιεύτηκε:

Για μία ώρα συναντήθηκαν το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο γραφείο του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, στη Βουλή. Οι δύο άνδρες όπως δήλωσαν μετά την συνάντηση συζήτησαν την ανάγκη να διαμορφωθεί κοινό πολιτικό πλαίσιο των δυνάμεων της ευρύτερης Κεντροαριστεράς καθώς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να βγάλουν τη χώρα από τη κρίση.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε συγκεκριμένα:« Συζητήσαμε τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και την αναγκαιότητα ενός ισχυρού αυτόνομου πόλου της κεντροαριστεράς σαφώς οριοθετημένου τόσο από τις αδιέξοδες πολιτικές και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ. Ο κόσμος της Κεντροαριστεράς έχει ταλαιπωρηθεί από τις ατέρμονες διαβουλεύσεις και τα ατελείωτα διαδικαστικά σχέδια. Γι’ αυτό είναι η ώρα των πράξεων. Στην ΔΗΜΑΡ και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη εντείνουμε τις διεργασίες σε επίπεδο κοινωνίας για την εμβάθυνση, την ισχυροποίηση και την διεύρυνση του εγχειρήματος. Σε αυτόν τον στόχο είμαστε σταθερά προσηλωμένοι διεκδικώντας την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών προς όφελος της κοινωνίας».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «η δεξιά και αριστερή συντήρηση απέδειξε ότι αδυνατεί να βγάλει τη χώρα από τη κρίση και να αντιμετωπίσει τα κακώς κείμενα που την προκάλεσαν. Υπάρχουν ευρύτερες προοδευτικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις οι οποίες κρατώντας την οργανωτική τους αυτονομία μπορούν να διαμορφώσουν μιά πλατφόρμα ιδεών και απόψεων για την ανασυγκρότηση της χώρας».

Σε εκτενέστερη γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών επισημαίνει ακόμη ότι η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, εντάσσεται σε μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να μπουν σε πρώτο πλάνο οι ιδέες και οι θέσεις που μπορούν να δημιουργήσουν δυναμική για ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο, το οποίο θα στηρίζεται στις ποιοτικές και αδιαπραγμάτευτες αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Επιπλέον ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι αυτά θα επιδιώξει να συζητήσει και με τους άλλους ηγέτες του προοδευτικού χώρου, προτείνοντας τη δημιουργία ενός σοβαρού βήματος διαλόγου, ενός φόρουμ τακτικών συναντήσεων των ηγετών του χώρου, για τη διαμόρφωση αυτής της κοινής πλατφόρμας πολιτικών αλλαγών στη χώρα.

Προγραμματίζεται επίσης συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά το επόμενο διάστημα καθώς τόσο ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου όσο και η κ. Γεννηματά θα απουσιάσουν για λίγες μέρες στο εξωτερικό.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.