Quantcast
Αμανατίδης: Με θετικό πρόσημο η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Αμανατίδης: Με θετικό πρόσημο η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Τη σημασία της επικείμενης επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα ανέδειξε με συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, σημειώνοντας πως γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή. «Η επίσκεψη Ομπάμα είναι σημαντική, βάζει θετικό πρόσημο στις προσπάθειες που κάνουμε για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή ως παράγοντα σταθερότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών στον σπουδαίο ρόλο, όπως είπε, που έχουν διαδραματίσει οι ΗΠΑ στην πίεση προς τις δυνάμεις εκείνες που δεν θέλουν την απομείωση του χρέους και τη λύση στην κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Παράλληλα, απέρριψε την αιτίαση ότι πρόκειται για μια εθιμοτυπική επίσκεψη και υπογράμμισε πως ενισχύει τη θέση της χώρας, ειδικά σε μια ασταθή περιοχή και μετά τα τελευταία γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, τονίζοντας πως καταρρίπτεται όλη η ρητορική της ΝΔ περί παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη. Ο κ. Αμανατίδης υποστήριξε ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ η ΝΔ είναι έκθετη και «βρίσκεται σε δύσκολη θέση γιατί έχει να αποφασίσει αν θα συναινέσει στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ή όχι συνεχίζοντας την ανομία». Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμφωνήσει στην άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.