Quantcast
Σταϊκούρας: Οι φόροι αυξάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 10,6% - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Οι φόροι αυξάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 10,6%

δημοσιεύτηκε:

Στο μισό πετσόκοψε πέρυσι τον Οκτώβριο το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Αυτό δήλωσαν σήμερα ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπεύθυνος του τομέα Φορολογικής Πολιτικής, Απόστολος Βεσυρόπουλος.


Σύμφωνα με τους ίδιους “τα νέα κριτήρια είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθούν περίπου στο μισό οι δικαιούχοι, ενώ καταργήθηκε η προκαταβολή ύψους 25%, “έχασαν” 105.000.000 ευρώ οι μέχρι το 2014 δικαιούχοι και πήγαν “περίπατο” οι διακηρύξεις για δήθεν κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία της Αριστεράς.

Φέτος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξαναχτυπά.

Με την αύξηση κατά 22% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, την πρώτη εβδομάδα της φετινής θερμαντικής περιόδου, διαμορφώθηκε στα 0,927 ευρώ/λίτρο, όταν την αντίστοιχη εβδομάδα πέρυσι τον Οκτώβριο ήταν 0,838 ευρώ/λίτρο. Αύξηση, δηλαδή, κατά 0,089 ευρώ/λίτρο ή κατά 10,6%.

Η επιβάρυνση αυτή, για ένα μέσο τετραμελές νοικοκυριό που χρειάζεται τουλάχιστον 1.500 λίτρα για να θερμάνει το σπίτι του από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους, ανέρχεται σε 133 ευρώ.

Μια σημαντική, δηλαδή, επιπλέον μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός του, που έρχεται να προστεθεί στα μέτρα φοροεπιδρομής και μείωσης μισθών και συντάξεων, που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή τώρα. Είναι ο μόνος τρόπος για να βγει από το αδιέξοδο».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.