Quantcast
Ρήγας: Η ΝΔ θέλει «ελαστικοποιημένες σχέσεις εργασίας» - enikonomia.gr
share

Ρήγας: Η ΝΔ θέλει «ελαστικοποιημένες σχέσεις εργασίας»

δημοσιεύτηκε:

Η Νέα Δημοκρατία είναι εμφανώς απομονωμένη και φαίνεται πως θέλει «ελαστικοποιημένες σχέσεις εργασίας» δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τη χθεσινοβραδινή Διάσκεψη των Προέδρων.

«Είναι εμφανής πια η απομόνωση της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως είναι αυτό που και το κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά έχω πει πολλές φορές, ότι η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή, η μεθοδολογία της, η στρατηγική της είναι προς την κατεύθυνση της διάλυσης της κοινωνίας, είναι να αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ και μόνος στόχος είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση χωρίς εναλλακτική πρόταση» ανέφερε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε: «Μέσα απ’ όλα αυτά εξυπηρετεί τα συμφέροντα της διαπλοκής και τον καναλαρχών. Το παιδί της Siemens… έχει καθαρά πια φανεί το πρόσωπό του».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έβαλε κατώτατο όριο στον αριθμό εργαζομένων που πρέπει να απασχολεί ένας τηλεοπτικός σταθμός για να πάρει άδεια, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Νομίζω ότι κι αυτό είναι απροκάλυπτο. Απόλυτη στήριξη της ανομίας και της αεροπειρατείας που υπήρχε. Εδώ φαίνεται το τι επιλογή κάνει η Νέα Δημοκρατία. Δεν θέλει εργασιακές σχέσεις, θέλει ελαστικοποιημένες σχέσεις εργασίας».

Σημείωσε δε πως «όσο και να προσπαθεί να κρυφτεί, η πολιτική και η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας είναι η αγοραία αντίληψη για τη ρύθμιση της αγοράς με όρους ενάντια στην κοινωνία» και επισήμανε: «Αυτή η απορρύθμιση που υπήρχε τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σ’ αυτή τη ζούγκλα που υπάρχει. Εμείς κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα άλλο τοπίο. Δεν λέω ότι τα έχουμε καταφέρει σε όλα […]αλλά δίνουμε μια πολύ σκληρή μάχη».

Ο κ. Ρήγας ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα εκλογών» τονίζοντας: «Η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει 4-5 φορές (εκλογές) εδώ και πάρα πολύ καιρό. Κάθε φορά που βρίσκει ένα θέμα -γιατί εκεί έχει στοχοπροσήλωση στη στρατηγική της, μιας και δεν έχει εναλλακτική πρόταση- είναι να ζητάει εκλογές. Εμείς έχουμε στοχοπροσήλωση να τελειώσει η αξιολόγηση, έχουμε αναλάβει ένα βαρύ έργο αυτή την περίοδο, έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλουμε να τελειώσει η αξιολόγηση. Τα στοιχεία της οικονομίας δείχνουν ότι υπάρχει δυνατότητα μεγάλης ανάκαμψης της οικονομίας. Άρα, όλα όσα γίνονται (από τη ΝΔ) έχουν να κάνουν με το να στηριχθεί το νεοφιλελεύθερο μοντέλο, η ακραία λιτότητα και κυρίως το παρασιτικό σύστημα του καπιταλισμού και της διαπλοκής που υπήρχε στην Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρήγας επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι το γεγονός ότι η πολιτική απόφαση βγήκε σχεδόν ομόφωνα σημαίνει ότι «υπάρχει μία συμπαγής πλειοψηφία επιβεβαίωσης της πολιτικής γραμμής που έχουμε ακολουθήσει όλη αυτή την περίοδο».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.