Quantcast
Λοβέρδος: Η δημοκρατία νίκησε και το μαύρο δεν πέρασε - enikonomia.gr
share

Λοβέρδος: Η δημοκρατία νίκησε και το μαύρο δεν πέρασε

δημοσιεύτηκε:

«Δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε. Η δικαιοσύνη μίλησε, η δημοκρατία νίκησε και το μαύρο δεν πέρασε», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος και σχολίασε ότι «το μαύρο που ήθελε να περάσει η κυβέρνηση στα κανάλια δεν πέρασε ως μέθοδος δημοκρατικής τακτικής».

«Κάποιοι πιαστήκανε με τη γίδα στην πλάτη, με όσα έγιναν γνωστά σχετικά με τις αδειοδοτήσεις της Τράπεζας Αττικής», είπε. Κατηγόρησε την κυβέρνηση διότι επιτέθηκε στη δικαιοσύνη, αναφέρθηκε στην τροπολογία που είχε αποσυρθεί για το κλείσιμο καναλιών εντός πέντε ημερών από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, στην πρόταση για τον κ. Πολύδωρα. Κατηγόρησε τον Νίκο Παππά ότι τινάζει την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα συναίνεση, με τα όσα δήλωσε σήμερα στον Σκάι. «Μπήκατε νέος άνθρωπος στην πολιτική, αλλά νομίζατε ότι όλα μπορείτε να τα κάνετε επειδή αυξήθηκε η δύναμη σας. Αν είχατε υποβάλει την παραίτησή σας, δεν θα χρειαζόταν να προσπαθείτε καθημερινά να σώσετε το πολιτικό σας κεφάλαιο. Επί 14 μήνες έχετε αναστατώσει τη χώρα. Ας είχατε υποβάλει την παραίτησή σας και ας μην την έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας, τον οποίο κατηγόρησε ότι προσπάθησε να στήσει τη δική του ενημέρωση. «Μην λέτε άλλα ψέματα. Σας άκουσα σήμερα να λέτε ότι η διοίκηση του ΕΣΡ ήταν παράτυπη. Έχω μπροστά μου απόφαση του ΣτΕ, το οποίο λέει ότι η παράταση της θητείας των μελών του ΕΣΡ δεν παραβιάζει το Σύνταγμα», είπε και πρόσθεσε: «H συναίνεση που είναι εφικτή στη διάσκεψη δεν αφορά τον υπουργό, διότι έχει αυτά τα πεπραγμένα». Ανέφερε ακόμη, ότι αν η κυβέρνηση αντικαταστήσει την λέξη «αναστολή» με την λέξη «κατάργηση» του 2Α, αυτό θα είναι μια πράξη που θα βοηθήσει.

Η Αικατερίνη Μάρκου από το Ποτάμι, ανέφερε ότι «η βύθιση της χώρας στη στασιμότητα βυθίζει και την κυβέρνηση με ταχύτητες φόρμουλας 1». «Μην εκθέσετε και τον πρόεδρο της Βουλής που εγγυήθηκε ότι δεν θα εφαρμοστεί η διάταξη. Ο κόσμος κατάλαβε ότι είστε ανίκανοι να ολοκληρώσετε έστω και αυτή τη μεταρρύθμιση. Ζητείστε συγνώμη διαφορετικά παραιτηθείτε», είπε η Αικατερίνη Μάρκου.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, από την Ένωση Κεντρώων, κάλεσε την κυβέρνηση να μην διορθώνει τα λάθη της με νέα λάθη. «Εμείς έχουμε αποφασίσει ότι θα στηρίξουμε το πρόσωπο που προτείνει η ΝΔ για το ΕΣΡ», είπε και πρόσθεσε ότι το κόμμα της θα ψηφίσει παρών στην τροπολογία για την αναστολή του άρθρου 2Α γιατί είναι τροπολογία μπάλωμα. Ζήτησε επίσης συνολική απόσυρση του νόμου 4339/2015.

Η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου δεν είναι θέμα αγοράς, είναι θέμα δημοκρατίας, είπε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστας Αρβανιτίδης.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, δήλωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει παρών και στις δύο τροπολογίες, από θέση αρχής.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.