Quantcast
Τζανακόπουλος: Να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι 5 Δεκεμβρίου - enikonomia.gr
share

Τζανακόπουλος: Να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι 5 Δεκεμβρίου

δημοσιεύτηκε:

«Στόχος της κυβέρνησης είναι την 5η Δεκεμβρίου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, να ληφθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και να συζητηθούν από εκεί και πέρα τα μεσοπρόθεσμα και μακρυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και προσέθεσε:

«Είναι πιθανή το επόμενο διάστημα επικοινωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ».

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση στην επιλογή της ηγεσίας των τραπεζών, δεν είναι αυτός ο θεσμικός της ρόλος», σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφορικά με την κόντρα της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΧΣ, σχετικά με την επιλογή του νέου προέδρου της Εθνικής και για το εάν τίθεται θέμα παραίτησης ή απομάκρυνσης του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας.

«Ωστόσο», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση, «δηλώνει με σαφήνεια ότι το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΧΣ οφείλει άμεσα να επιλυθεί καθότι θα μπορούσε να δημιουργήσει μια κατάσταση ανησυχίας που δεν οφελεί τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, το οποίο δεν αντιμετωπίζει κανέναν απολύτως κίνδυνο».

«Εκτιμούμε ότι η διοίκηση μιας τράπεζας οφείλει να μην αγνοεί τις αποφάσεις και τις προτροπές του βασικού μετόχου της», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.