Quantcast
FAZ: Ο Ομπάμα υπόσχεται στους Έλληνες περαιτέρω βοήθεια - enikonomia.gr
share

FAZ: Ο Ομπάμα υπόσχεται στους Έλληνες περαιτέρω βοήθεια

δημοσιεύτηκε:

«Ο Ομπάμα υπόσχεται στους Έλληνες περαιτέρω βοήθεια», γράφει στη διαδικτυακή της έκδοση η Frankfurter Allgemeine Zeitung και σημειώνει, μεταφέροντας τις προθέσεις του απερχόμενου αμερικανού προέδρου, ότι «οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν και στο μέλλον την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

Μια ισχυρή Ευρώπη είναι σημαντική και για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για τον κόσμο». Η εφημερίδα της Φραγκφούρτης καταγράφει επίσης το αίτημα του Μπαράκ Ομπάμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, με την επισήμανση του αμερικανού προέδρου ότι αυτές δεν είναι μεν εύκολες αλλά απαραίτητες.

Σε σχόλιο στην έντυπη έκδοσή της η FAZ σημειώνει ότι «στην Ελλάδα ο Ομπάμα έπλεξε το εγκώμιο μιας ενωμένης και ισχυρής Ευρώπης. Το ότι ειδικά αυτή η χώρα επρόκειτο να απασχολήσει αυτόν και άλλους επί σειρά ετών επειδή η οικονομική της κατάσταση απειλούσε να θέσει σε κίνδυνο τη νομισματική ένωση, ελάχιστοι θα μπορούσαν να το διανοηθούν οκτώ χρόνια πριν. Κάτι παρόμοιο περιμένει και τον Τραμπ: Ο επόμενος πρόεδρος ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με κρίσεις που σήμερα κανείς δεν έχει στο οπτικό του πεδίο».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.