Quantcast
Τζανακόπουλος: Η ρύθμιση του χρέους δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των Ελλήνων - enikonomia.gr
share

Τζανακόπουλος: Η ρύθμιση του χρέους δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των Ελλήνων

δημοσιεύτηκε:

Η ρύθμιση χρέους και η έξοδος στις αγορές δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους Έλληνες ,επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε και στα θέματα της διαπραγμάτευσης επαναλάμβοντας την άποψη και του Αλέξη Τσίπρα ότι «βασικός στόχος είναι να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς κωλυσιεργίες και χωρίς υποχωρήσεις αρχών». Διευκρίνισε, δε, ότι υποχώρηση θα ήταν «να κάνουμε πίσω σε μια σειρά ζητήματα όπως η επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας».

«Έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε τον κάβο χωρίς να κάνουμε υποχωρήσεις που θα κάνουν πιο σκληρή την εργασιακή ζούγκλα» υποστήριξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος είναι να αποκτήσει η αγορά εργασίας τον θεσμό της επεκτασιμότητας ττων συλλογικών διαπραγματεύσεων, χωρίς να τοποθετηθεί για το θέμα των ομαδικών απολύσεων.

Μιλώντας για το χρονοδιάγραμμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι είναι «στο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να έχουμε κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, να ληφθούν συγκεκριμένα βραχυπρόθεσμα μέτρα και να προβούμε στη συγκεκριμενοποίηση των μακρυπρόθεσμων μέτρων.

Σημείωσε, δε, ότι για να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης πρέπει να υπάρξουν κάποια βραχυπρόθεσμ α μέτρα για το χρέος, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ούτε η ρύθμιση του χρέους, ούτε η έξοδος στις αγορές δεν θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των Ελλήνων αλλά «είναι το πρώτο βήμα για την έξοδο από την επιτροπεία».
 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.