Quantcast
Κεραμέως: Η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία στοιχίζει στους Έλληνες πολύ περισσότερο από μια εκλογική αναμέτρηση - enikonomia.gr
share

Κεραμέως: Η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία στοιχίζει στους Έλληνες πολύ περισσότερο από μια εκλογική αναμέτρηση

δημοσιεύτηκε:

«Η ΝΔ έχει ένα πάγιο αίτημα για εκλογές κι αυτό παρότι δεν την συμφέρει» δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Αν το έβλεπε κανείς στενά κομματικά, παραταξιακά, θα τη συνέφερε τη ΝΔ να περιμένει την ολοκληρωτική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, να περιμένει να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω σε ένα μονοψήφιο ποσοστό. Δεν το κάνει και δεν περιμένει αυτή τη φθορά, διότι θεωρεί ότι η ζημία που γίνεται αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι τεράστια. Δεν είναι ζημιά μόνο στα δημοσιονομικά της χώρας, δεν είναι μόνο ζημία στα οικονομικά τού κάθε πολίτη, είναι ζημία σε καίριους τομείς όπως η Παιδεία, όπως η Δημόσια Ασφάλεια, όπως τα ΜΜΕ, όπως η Δικαιοσύνη. Σε πολύ σημαντικούς τέτοιους θεσμούς έχει υποστεί η χώρα μας τεράστιο πλήγμα και γι αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι κάθε ημέρα παραμονής της κυβέρνησης αυτής στην εξουσία στοιχίζει πάρα πολύ στους Έλληνες, πολύ περισσότερο από ό,τι μία εκλογική αναμέτρηση» ανέφερε η βουλευτής.

Διατύπωσε δε την εκτίμηση: «Ακόμη κι αν περικοπεί το χρέος, εάν αυτή η χώρα δεν οδηγηθεί σε ανάπτυξη, δε θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα, εάν δε δημιουργήσει θέσεις εργασίας, εάν δεν κάνει τις μεταρρυθμίσεις, που πρέπει απαραιτήτως να κάνει, δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα, όσο και να ελαφρυνθεί το χρέος».

«Ακόμη κι αν το χρέος μειωθεί, που μακάρι να μειωθεί, νομίζετε ότι έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας; Νομίζετε ότι έτσι θα το νιώσει ο πολίτης; Ο πολίτης θα το νιώσει, εάν το παιδί του βρει δουλειά. Έτσι θα νιώσει ότι η χώρα πραγματικά γυρίζει σελίδα. Και σίγουρα δε γυρίζει σελίδα με αυτή την έμφαση στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης. Νέος προϋπολογισμός, 2,5 δισ. νέα μέτρα από το 2017, αύξηση φόρων στα πάντα, στο τηλέφωνο, στη βενζίνη, στην τηλεόραση, στον καφέ, στον ΦΠΑ στα νησιά και καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση» πρόσθεσε η κ. Κεραμέως.

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, η βουλευτής είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται κάποια αλλαγή στις ομαδικές απολύσεις», ενώ «εκκρεμεί απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου επί του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων και οφείλουμε ως κράτος δικαίου να δούμε τι θα πει και αυτή η απόφαση». Σημείωσε, ωστόσο, ότι «το θέμα των ομαδικών απολύσεων είναι ασφαλώς σημαντικό, αλλά είναι αμελητέο σε σχέση με τη γενικότερη εικόνα» και διερωτήθηκε: «Αν δεν υπάρχουν θέσεις ασφαλείας, αν δεν υπάρχουν επιχειρήσεις, για ποιες ομαδικές απολύσεις μιλάμε, για ποια προστασία των εργαζομένων μιλάμε;».

Ερωτηθείσα για τα σενάρια προσέγγισης της ΝΔ με άλλα κόμματα η κ. Κεραμέως σχολίασε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, ότι ακόμη και αν η ΝΔ είναι αυτοδύναμη, θα επιχειρήσει να συνεργαστεί με όλα εκείνα τα κόμματα και με όλους εκείνους τους πολιτευτές, οι οποίοι πιστεύουν στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις, στην έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί στην ανάπτυξη». Διευκρίνισε δε ότι «δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα πολιτικών και είναι θέμα βούλησης να κάνει κανείς πραγματικές τομές στη χώρα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.