Quantcast
MNI: Δεν προβλέπεται συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup - enikonomia.gr
share

MNI: Δεν προβλέπεται συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

«Παρά την πρόοδο, δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου» προειδοποιεί το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ.

To πρακτορείο επικαλείται πηγές που αναγνωρίζουν την ύπαρξη διαφωνιών στους κόλπους των δανειστών, ως προς τους μεσοπρόθεσμους στόχους του ελληνικού προγράμματος – εξέλιξη, η οποία καθιστά δύσκολη την επίτευξη συναίνεσης έως τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα, οι Βρυξέλλες εξετάζουν ένα «Plan B» στο ενδεχόμενο αποτυχίας συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και καλούν την Αθήνα να λάβει την πολιτική απόφαση για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

Οι κατ’ ιδίαν διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί, με το σύνολο των υπό εξέταση θεμάτων να παραμένει «ανοιχτό», παρά την πρόοδο που αναγνωρίζουν τόσο η Αθήνα, όσο και οι Βρυξέλλες.

Οι θεσμοί αναχώρησαν σήμερα από την Αθήνα και πριν τη συνεδρίαση του EuroWorking Group, στις 28 Νοεμβρίου, αναμένεται να έχουν τηλεδιάσκεψη για το «κλείσιμο» των εκκρεμοτήτων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.