Quantcast
«Στοπ» στους καϊκιέρηδες - μανάβηδες από το Λιμενικό στην Αίγινα - enikonomia.gr
share

«Στοπ» στους καϊκιέρηδες – μανάβηδες από το Λιμενικό στην Αίγινα

δημοσιεύτηκε:

«Εδεσαν» κάβους τα δύο εναπομείναντα καΐκια-μανάβικα της Αίγινας και είναι άγνωστο πότε θα βγάλουν ξανά την ιδιαίτερη «ψαριά» τους στα καφάσια.

Με επιστολή της νέας διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου της Αίγινας προς το Λιμεναρχείο ζητήθηκε η επιβολή του νόμου καθώς το πεζοδρόμιο που είχαν τους πάγκους με τα οπωροκηπευτικά ανήκει στο Ταμείο και φέτος δεν έδωσε τη σχετική δυνατότητα -όπως τα προηγούμενα χρόνια- στους ιδιοκτήτες των σκαφών να νοικιάσουν το χώρο.

Ετσι, το Λιμενικό από το Σάββατο ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες ότι αν ανοίξουν τα… πλωτά μανάβικά τους -ακόμα και χωρίς να αφήσουν τα πράγματά τους στο πεζοδρόμιο- θα τους επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ, περίπου δηλαδή όσο θα πλήρωναν για 4 χρόνια λιμενικά τέλη ή αλλιώς τα μεροκάματα πέντε μηνών.

Κοντά εδώ και έναν αιώνα, οι καϊκιέρηδες της Αίγινας άνοιγαν πανιά για την Πελοπόννησο και τον Πειραιά προκειμένου να προμηθευτούν φρούτα και λαχανικά και να τα διαθέσουν στο νησί. Υστερα έριχναν άγκυρα στο λιμάνι περιμένοντας τους πελάτες τους, ιδιαιτέρως όμως τους ξένους τουρίστες, για τους οποίους αυτά τα βαρκάκια, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν του νησιού.

Πριν από 50 χρόνια, περισσότερες από 7 βάρκες προμήθευαν το νησί με τα απαραίτητα οπωροκηπευτικά δίνοντας ένα μοναδικό χρώμα στο πανέμορφο λιμάνι της Αίγινας. Πλέον δύο οικογένειες κρατούν αυτή την παράδοση ακόμα ζωντανή χειμώνα-καλοκαίρι, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.