Quantcast
Αντίδραση ΚΕΔΕ για την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων - enikonomia.gr
share

Αντίδραση ΚΕΔΕ για την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων

δημοσιεύτηκε:

Για «παραβίαση της αρχής της εγγύτητας και του δικαιώματος των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για τον τόπο τους» κατηγορεί η ΚΕΔΕ την κυβέρνηση, για την απόρριψη της πρότασής της σε ότι αφορά την κινητικότητα δημοτικών υπαλλήλων και συγκεκριμένα τη θέση της να υπάρχει σύμφωνη γνώμη των δημάρχων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, στη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην οποία ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την κινητικότητα των υπαλλήλων, η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι δεν δέχεται τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου για μετάταξη υπάλληλων των δήμων.

Η ΚΕΔΕ επικαλείται τις διατάξεις του Συντάγματος για διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων, ενώ υποστηρίζει ότι είναι και «αντίθετη στις θέσεις του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με τις οποίες οι τοπικές κοινωνίες αποφασίζουν για τη διασφάλιση των συμφερόντων των πολιτών τους». Το θέμα αυτό θα απασχολήσει την αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.