Quantcast
Αμυράς: Οι πολίτες είναι εξοργισμένοι από την επιλογή της εξοντωτικής φορολόγησης - enikonomia.gr
share

Αμυράς: Οι πολίτες είναι εξοργισμένοι από την επιλογή της εξοντωτικής φορολόγησης

δημοσιεύτηκε:

Το κοκτέιλ μέτρων της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου είναι ακόμη χειρότερο από τα προηγούμενα, δήλωσε ο γενικός εισηγητής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2017 στην Επιτροπή Οικονομικών.

Ο κ. Αμυράς τόνισε ότι η κυβέρνηση παίζει τα τελευταία πολιτικά χαρτιά της, αλλά οι πολίτες είναι εξοργισμένοι από την επιλογή της εξοντωτικής πολιτικής φορολόγησης. «Η αποτυχία σας θα σημάνει οριστικά ρήξη με τη κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι κανείς δεν ξέρει ακόμη αν θα απαιτηθούν πρόσθετα φορολογικά μέτρα, αν το ΔΝΤ αποφασίσει να επιβάλλει νέα μέτρα.

Ο γενικός εισηγητής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην τρέχουσα διαπραγμάτευση, σημειώνοντας ότι τα θέματα που έχουν πέσει στο τραπέζι ανατρέπουν τα δεδομένα της οικονομίας και του προϋπολογισμού. «Υπάρχει αυτή η γκρίζα ζώνη των διαπραγματεύσεων και ταυτόχρονα πολλές αβεβαιότητες, αλλά και μία σταθερά στην πολιτική της κυβέρνησης, που είναι οι φόροι και πάλι φόροι», επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη ευαισθησία από μία κυβέρνηση της Αριστεράς. Ο κ. Αμυράς υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός του 2017 επαναλαμβάνει αποτυχημένες επιλογές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και κατήγγειλε την ενίσχυση του κομματικού κράτους με ειδική αναφορά στο νεοσυσταθέν γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, υποστήριξε ότι οι νέοι φόροι θα πέσουν και αυτοί στα κεφάλια των γνωστών υπόπτων μισθωτών, συνταξιούχων, μικροεπαγγελματιών, την ίδια ώρα που δεν επιτεύχθηκε ο στόχος για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνικών και την ίδια ώρα που ακόμη δεν έχει προχωρήσει το νομοσχέδιο για τις αδήλωτες καταθέσεις. «Οι φόροι σας είναι κοινωνικά άδικοι, δεν επιμερίζουν δίκαια το κόστος της προσαρμογής», σημείωσε ο γενικός εισηγητής του Ποταμιού και πρόσθεσε ότι οι έμμεσοι φόροι είναι οι πιο άδικοι και καταλαμβάνουν στον προϋπολογισμό το 54,6% των εσόδων. «Αυτό δεν είναι αριστερή πολιτική», είπε και τόνισε ότι προβλέπεται μείωση κονδυλίων στην υγεία. «Ο προϋπολογισμός πάσχει από έλλειμμα αξιοπιστίας και μεταρρυθμίσεων. Αγγαρεία εκτελείτε και μόνο το κομματικό κράτος σάς απασχολεί», είπε χαρακτηριστικά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.