Quantcast
ΕΣΑμεΑ: Να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των ΑμεΑ στις εφορίες - enikonomia.gr
share

ΕΣΑμεΑ: Να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των ΑμεΑ στις εφορίες

δημοσιεύτηκε:

Επιστολή προς τον κ. Γ. Πιτσιλή, Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την εφαρμογή του μέτρου απαλλαγής από την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος μισθών και συντάξεων που χορηγούνται σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον ογδόντα τοις εκατό (80%).

Σύμφωνα με τον ν.4172/2013, απαλλάσσονται από το φόρο οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον ογδόντα τοις εκατό (80%).

Η Συνομοσπονδία έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από άτομα με αναπηρία που δεν μπορούν να κάνουν χρήση της φοροαπαλλαγής που δικαιούνται, επειδή υπάλληλοι ΔΟΥ δεν κάνουν δεκτές γνωματεύσεις αναπηρίας με 80%, στην οποίες αναγράφεται ότι «χορηγείται για κάθε νόμιμη χρήση», με την αιτιολογία ότι στη γνωμάτευση θα έπρεπε να αναγράφεται ότι χορηγείται για την εφορία.

Στις εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών για το θέμα δεν αναγράφονται τέτοιου είδους απαιτήσεις – για αυτό το λόγο η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση έκδοση οδηγίας προς τις Εφορίες της χώρας για την αποφυγή αυθαίρετων ερμηνειών των υπαλλήλων, ώστε να αντιμετωπίζονται ουσιαστικά και με κατανόηση ανάλογες περιπτώσεις δικαιούχων και να σταματήσει η ταλαιπωρία τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.