Quantcast
ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγικό: Η Ε.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της - enikonomia.gr
share

ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγικό: Η Ε.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της

δημοσιεύτηκε:

Την ενίσχυση των μέτρων για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων από τις αρμόδιες αρχές της πολιτείας ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για το τραγικό δυστύχημα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου, ενώ καλεί την Ε.Ε. «να αναλάβει τις ευθύνες της και να εφαρμοστούν οι συμφωνίες για την αναλογική και δίκαιη κατανομή των προσφύγων, καθώς και για τη στήριξη στις χώρες που δέχονται τις προσφυγικές ροές».

Η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι ο τραγικός θάνατος των δύο ανθρώπων στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας αποτελεί «γεγονός που μας συγκλονίζει και μας κινητοποιεί για να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις δράσεις αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τις προσπάθειες για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους».

Τονίζει επίσης ότι η βελτίωση των συνθηκών ζωής προϋποθέτει την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε οι δομές φιλοξενίας να πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, εν όψει, του χειμώνα, καθίσταται επιτακτική ανάγκη, τόσο για τους ίδιους, όσο και για την ομαλή συμβίωσή τους με τους μόνιμους κατοίκους των τόπων φιλοξενίας τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρατηρεί ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ο ελληνικός λαός έχει επιδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες που έχουν καταφτάσει στη χώρα μας. «Η ενίσχυση του κινήματος αλληλεγγύης των τοπικών κοινωνιών απέναντι στους πρόσφυγες αποτελεί την πιο ισχυρή απάντηση στη δράση των ακροδεξιών ομάδων που πρέπει να απομονωθούν», συμπληρώνει.

«Η εθελοτυφλία και η κωλυσιεργία της Ευρώπης, η ανάπτυξη εθνικιστικών λογικών, είναι βόμβες στα θεμέλιά της. Ο κίνδυνος για την Ευρώπη δεν είναι οι κατατρεγμένοι των πολέμων, αλλά η ξενοφοβία και η άνοδος της ακροδεξιάς», συμπληρώνει η Κουμουνδούρου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.