Quantcast
Κυβέρνηση: Μέτρα μετά το 2018 δεν γίνονται αποδεκτά - enikonomia.gr
share

Κυβέρνηση: Μέτρα μετά το 2018 δεν γίνονται αποδεκτά

δημοσιεύτηκε:

«Ολες οι πλευρές και ειδικά το ΔΝΤ πρέπει να κατανοήσουν ότι μέτρα μετά το 2018 δεν γίνονται αποδεκτά», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Και πρόσθεσε: «Το ίδιο ισχύει και για μία λύση στα εργασιακά που θα αντίκειται στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Οσο για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά τη λήξη του προγράμματος, αν το ΔΝΤ εκτιμά, συμφωνώντας με την ελληνική κυβέρνηση ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθούν αντί να ζητεί πρόσθετα μέτρα που λειτουργούν υφεσιακά να πιέσει στην κατεύθυνση για τη γενναία ρύθμιση του ελληνικού χρέους και τη συνακόλουθη αντίστοιχη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».



Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι για την ελληνική κυβέρνηση δεν υφίσταται plan B «όπως και δεν υφίσταται για κανέναν άλλον», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν επιμείνουν οι δανειστές στις θέσεις τους κι αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Το σενάριο των εκλογών εν μέσω διαπραγματεύσεων αποτελεί θέση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη και είναι θέση επικίνδυνη για τη χώρα και την οικονομία της.

Η επιβεβαίωσή του δε θα διέκοπτε τη 2η αξιολόγηση και θα έστελνε το πολύ σημαντικό ζήτημα της ρύθμισης του χρέους για μετά το 2017 και ίσως και ποτέ. Για την κυβέρνηση το σενάριο των εκλογών δεν είναι υπαρκτό και δεν πρόκειται να το κάνουμε αποδεκτό».



Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφείς τις θέσεις της για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και μη αποδοχή της αύξησης του ορίου στις ομαδικές απολύσεις.

Ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να αποδεχθεί η κυβέρνηση να πάρει δυσμενή μέτρα τώρα ώστε να υπάρξει αποκατάσταση αργότερα. «Δεν συζητάμε σενάρια μετάθεσης τους προβλήματος στο μέλλον», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι σημαντική για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: Real.gr




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.