Quantcast
Θεοδωράκης: Προέχει το κλείσιμο της αξιολόγησης και η σταθεροποίηση της χώρας - enikonomia.gr
share

Θεοδωράκης: Προέχει το κλείσιμο της αξιολόγησης και η σταθεροποίηση της χώρας

δημοσιεύτηκε:

Υπάρχουν προβλήματα στη διακυβέρνηση, αλλά αυτό που προέχει είναι να κλείσει η αξιολόγηση και να μην υπάρξει αποσταθεροποίηση στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, είπε, μεταξύ άλλων, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο Σταύρος Θεοδωράκης, ερωτηθείς για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην οικονομία, ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, και ζήτησε αποτελεσματική πολιτική που θα ενισχύσει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους νέους. Υπογράμμισε ότι δεν έχουν προχωρήσει οι μεγάλες επενδύσεις, παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκαν στη Βουλή. Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για διόγκωση του δημόσιου τομέα.

Ο κ. Θεοδωράκης παρατήρησε ότι τα κόμματα δεν έχουν ενημέρωση για το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης- Θεσμών και εκτίμησε ότι θα φτάσουμε πάλι στο «παρά πέντε». Σημείωσε, ακόμα, πως δεν μπορεί να προχωρήσει η μείωση των φόρων χωρίς να προηγηθεί μείωση δαπανών.

Ερωτηθείς για την Κεντροαριστερά, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι στόχος του Ποταμιού είναι η δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης του Κέντρου, που θα αποτελεί και σταθεροποιητικό παράγοντα, για να συμπληρώσει πως το κόμμα του δεν είναι συνιστώσα κανενός και θα επιμείνει στην ανάγκη να δημιουργηθεί το καινούριο.

Σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση της κ. Μάρκου, ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Ήταν προσβολή η συμπεριφορά της¦…)κυρίως όταν αναφέρεις ότι φεύγω γιατί δεν πάει καλά δημοκοπικά το κόμμα». Και κατέληξε υπογραμμίζοντας πως, όσοι έχουν εκλεγεί με λίστα οφείλουν να παραδίδουν την έδρα στο κόμμα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.