Quantcast
FAZ: Η Ελλάδα έδιωξε την τρόικα - enikonomia.gr
share

FAZ: Η Ελλάδα έδιωξε την τρόικα

δημοσιεύτηκε:

Στην χθεσινή επίσκεψη του Jeroen Dijsselbloem στη χώρα μας, καθώς και στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και του επικεφαλής του Eurogroup αναφέρεται άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung, με γενικό τίτλο «Η Ελλάδα έδιωξε την τρόικα: Ντροπιασμένες οι χώρες της Ευρωζώνης».

Η επίσκεψη του Jeroen Dijsselbloem χαρακτηρίζεται ως μία συντριπτική αποτυχία, ενώ σημειώνεται πως μετά την προσβολή των Ελλήνων προς την τρόικα, οι ευρωπαϊκές δυνάμεις είναι πιο ενωμένες από ποτέ. Αναφέρεται, επίσης, πως στις Βρυξέλλες προσπαθούν να αξιολογήσουν πως θα πρέπει να κινηθούν μετά την αναπάντεχη δημόσια άρνηση της νέας ελληνικής κυβέρνησης για συνεργασία με την τρόικα. Σημειώνεται, μάλιστα, πως είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς ποιες θα είναι οι συνέπειες αποχώρησης της τρόικας από την χώρα. Προς το παρόν, πάντως,  οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μένουν σταθεροί στην πάγια θέση τους  πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει συνεπής στη συμφωνία με την τρόικα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών μία έκτακτη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την υιοθέτηση μίας κοινής γλώσσας απέναντι στην Ελλάδα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.