Quantcast
Χρυσόγονος: Η αξιολόγηση μπορεί και πρέπει να κλείσει μέσα στο 2016 - enikonomia.gr
share

Χρυσόγονος: Η αξιολόγηση μπορεί και πρέπει να κλείσει μέσα στο 2016

δημοσιεύτηκε:

Την ελπίδα να υπάρξει ανάπτυξη το 2017 εξέφρασε ο Κώστας Χρυσόγονος κατά την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο “Πολιτειολογία- Το Κράτος ως μορφή οργάνωσης των ανθρώπινων κοινωνιών”.

“Η αξιολόγηση μπορεί και πρέπει να κλείσει μέσα στο 2016, αλλά από εκεί και πέρα, βέβαια, το μεγάλο στοίχημα είναι η ανάπτυξη, την οποία την ακούμε χρόνια τώρα, αλλά δεν τη βλέπουμε. Ελπίζω να τη δούμε το 2017”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το κράτος είπε ότι “είναι ιστορικά μια από τις μορφές που έχει πάρει η οργάνωση των ανθρώπινων κοινωνιών, δεν είναι κάτι το αιώνιο, είναι κάτι που εξελίσσεται και κάποια στιγμή μπορεί να έρθει η ώρα για την υπέρβαση του” και συνέχισε: “

Η υπέρβαση αυτή, απ΄ ότι φαίνεται, θα κινηθεί προς την κατεύθυνση ενός πιο σύνθετου οργανισμού ή οργανισμών, στο πλαίσιο της εξελισσόμενης παγκοσμιοποίησης. Το ζήτημα, όμως, είναι όλα αυτά τελικώς να έχουν ένα θετικό πρόσημο για την ανθρωπότητα. Δηλαδή να οδηγήσουν σε έναν καλύτερο έλεγχο της ροπής που έχουμε δυστυχώς οι άνθρωποι προς την άσκηση βίας τόσο απέναντι στους συνανθρώπους μας, όσο και απέναντι στα υπόλοιπα ζωικά είδη που συμβιούν μαζί μας στον πλανήτη και να μπορέσουμε επίσης να εναρμονιστούμε περισσότερο με τη φύση της οποίας είμαστε ένα κομμάτι και όχι ιδιοκτήτες, όπως ενδεχομένως έχουμε μάθει να νομίζουμε. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, όλη η ανθρωπότητα, να αλλάξουμε τρόπο λειτουργίας γιατί με το σημερινό τρόπο οδηγούμαστε έπειτα από λίγους αιώνες ίσως στο να καταστρέψουμε και τον πλανήτη και σίγουρα την ανθρωπότητα. Ο εθνικισμός είναι η λάθος λύση στα σημερινά προβλήματα. Η λύση θα έπρεπε να είναι περισσότερη συνεργασία ανάμεσα στις ανθρώπινες κοινωνίες”.

“Ένα σύγχρονο εγχειρίδιο πάνω στο αντικείμενο της Πολιτειολογίας”, χαρακτήρισε το βιβλίο σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Παναγιώτης Μαντζούφας, αναπληρωτής καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ. “Είναι κάτι που έλειπε από την αγορά, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο και για τους φοιτητές και έχει γενικότερο ενδιαφέρον γιατί ενσωματώνει μέσα σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από την εξέλιξη του Κράτους, από τη σχέση του κρατικού φαινομένου με τους διεθνείς οργανισμούς και κατά τούτο μπορεί να το διαβάσει και οποιοσδήποτε πολίτης που θέλει να πληροφορηθεί γενικότερα για τη λειτουργία του Κράτους”, πρόσθεσε.

Για το βιβλίο μίλησε και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο οποίος είπε ότι το βρίσκει και “λίγο ανατρεπτικό”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.