Quantcast
Σκληρό μήνυμα Παυλόπουλου προς τον Ερντογάν: Δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω - enikonomia.gr
share

Σκληρό μήνυμα Παυλόπουλου προς τον Ερντογάν: Δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω

δημοσιεύτηκε:

Σκληρό μήνυμα προς την τουρκική ηγεσία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Ακούω την κριτική που μου κάνουν για το θέμα της Συνθήκης της Λωζάννης. Λένε ότι ο Ερντογάν τα κάνει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Με συγχωρείτε πολύ, ας κάνει ό,τι νομίζει. Εγώ, η Ελλάδα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι στην ίδια κατεύθυνση, δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω. Και τονίζω, δεν το κάνουμε μόνο για την Ελλάδα. Το κάνουμε για την Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα προς τα Σκόπια λέγοντας ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική, θέλουν δεν θέλουν».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ελληνικού χρέους ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «το ΔΝΤ πριν από λίγες ημέρες είπε ότι είναι μία βόμβα το χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό γενικότερα. Φοβάμαι ότι το είπαν λίγο αργά. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κούρεμα του χρέους, διότι δεν είναι νοητό κούρεμα χρέους ιδιαίτερα από την ώρα που δημιουργήθηκε ο ESM. Ο ESM απαγορεύει και μετά από την ομολογία του δικαστηρίου της ΕΕ το κούρεμα. Αυτό που ο κ. Σόιμπλε έλεγε, ”δεν δέχομαι κάτι τέτοιο”. Σωστά το έλεγε, αλλά δεν έλεγε την υπόλοιπη αλήθεια. Ναι, κούρεμα ”όχι” αλλά ρύθμιση του χρέους οπωσδήποτε».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέφερε το ζήτημα του ευρωομολόγου τονίζοντας ότι «χωρίς ένα είδος ευρωομολόγου, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το χρέος, όπως το αντιμετωπίζει η Τζάνετ Γέλεν αυτή την στιγμή στη FED, ο κ. Ντράγκι, που το λέει σε όλους τους τόνους, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την κρίση που όχι μόνο γιγαντώνεται αλλά μετατρέπεται και σε τραπεζική κρίση και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.