Quantcast
Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα χρειάζεται να γίνει και πάλι ανταγωνιστική και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος σημειώνοντας πως η Ιταλία είναι έμπειρη πια σε τέτοιου είδους πολιτικές καταστάσεις και ως εκ τούτου δεν ανησυχεί για άνοδο του λαϊκισμού στη χώρα ή στην Ευρωζώνη.



Ερωτηθείς εάν είναι ρεαλιστικό να απαιτείται από την Ελλάδα να έχει πρωτογενές πλεόνασμα για μια δεκαετία μετά το 2018 όπως έχουν προτείνει κάποιοι δανειστές, ο Σόιμπλε απάντησε: «Πιστεύω ότι για την Ελλάδα είναι ρεαλιστικό να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις για να γίνουν ανταγωνιστικοί. Περί αυτού πρόκειται, τίποτα περισσότερο… Για την Ελλάδα, είναι ένας μακρύς, δύσκολος δρόμος».

Παράλληλα, ο Γερμανός αξιωματούχος τόνισε πως «είναι σημαντική η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε: «δεν υπάρχει λόγος να ξεσπάσει κρίση στην Ευρωζώνη μετά το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος. Η ΕΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει με ηρεμία το θέμα της Ιταλίας. Έχω ήδη συνομιλήσει με τον Πιερ Κάρλο Παντοάν (σ.σ. Ιταλός Υπουργός Οικονομίας) και του υπογράμμισα το γεγονός ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα μια λειτουργική κυβέρνηση».

Παράλληλα ο Γερμανός υπουργός εκτίμησε ότι η Ρώμη θα πρέπει να συνεχίσει την οικονομική πολιτική του απερχόμενου πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.