Quantcast
Αυξάνονται στις 30 ημέρες οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι - enikonomia.gr
share

Αυξάνονται στις 30 ημέρες οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι

δημοσιεύτηκε:

Την αύξηση της διάρκειας των δύο ενδιάμεσων εκπτώσεων, από δέκα ημέρες που είναι σήμερα η κάθε περίοδος σε δεκαπέντε, αλλά και την παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας στον καθορισμό αυτών ανάλογα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας προχωρεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η εν λόγω διάταξη αναμένεται να περιληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που πρόκειται να κατατεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα βάσει του νόμου 4177/2013 έχουν θεσπιστεί πέραν των χειμερινών και θερινών τακτικών εκπτώσεων και δύο ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι, οι οποίες πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Με την προωθούμενη διάταξη θα υπάρξουν δύο βασικές αλλαγές:

• Πρώτον, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι θα πραγματοποιούνται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

• Δεύτερον, θα δίνεται η δυνατότητα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, ύστερα από διαβούλευση με τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους, να ορίζονται σε διαφορετική χρονική στιγμή τα δεκαπενθήμερα των ενδιάμεσων εκπτώσεων ή ακόμη και να κατανέμονται οι συνολικά τριάντα ημέρες με διαφορετικό τρόπο, για παράδειγμα τρεις δεκαήμερες ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι αντί για δύο δεκαπενθήμερες.

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή

Την ερχόμενη Κυριακή, εξάλλου, 11 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, βάσει των όσων προβλέπει ο νόμος 4177/2013 για τις δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα, αναφέρει η Καθημερινή. Για τον ίδιο λόγο τα καταστήματα θα λειτουργήσουν και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

Το επιτρεπτό ωράριο λειτουργίας βάσει του νόμου είναι από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ., με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών να προτείνει λήξη του ωραρίου στις 6 μ.μ.

Από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων το οποίο προβλέπει τη λειτουργία τους από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. τις καθημερινές, από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. τα Σάββατα, ενώ για τις 31 Δεκεμβρίου προτείνεται να κλείσουν στις 5 μ.μ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.