Quantcast
Καλογήρου: «Ικανοποίηση για ένα πάγιο αίτημα» από τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ - enikonomia.gr
share

Καλογήρου: «Ικανοποίηση για ένα πάγιο αίτημα» από τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Την ικανοποίησή της για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου εξέφρασε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Επρόκειτο για «ένα πάγιο αίτημα, μια πάγια επιδίωξη της κοινωνίας, που με έμφαση και ένταση είχαμε ζητήσει (δηλαδή) τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας» σχολίασε η κ. Καλογήρου και πρόσθεσε πως αν εφαρμόζονταν οι αλλαγές που έχουν ψηφιστεί από το 2015, ο βασικός συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά της λεγόμενης «άγονης γραμμής» από 17% θα αυξάνονταν στο 24%.

«Η απόφαση αυτή, παρά την προσωρινότητά της, είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει την οικονομία των νησιών μας σε αυτή την τόσο κρίσιμη φάση που διανύουμε» σημείωσε η κ. Καλογήρου, τονίζοντας ότι ο μειωμένος ΦΠΑ «δεν είναι προνόμιο, αλλά ένα μέσο που έχουν τα νησιά για να εξισώσουν τις ανισότητες».

Αναφερόμενη δε στην κατάσταση που επικρατεί στα συγκεκριμένα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τη συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σημείωσε πως η κατάσταση είναι δύσκολη αφού «μετά από τόσες ημέρες υπάρχουν ελλείψεις στα νησιά» και έχει ήδη αιτηθεί από τον αρμόδιο υπουργό «τη δρομολόγηση ενός πλοίου ασφαλείας», ώστε να εξομαλυνθεί και το εμπόριο που γίνεται από τα νησιά αυτά προς την ηπειρωτική Ελλάδα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.